Telefonu olmayan nasıl HES kodu alacak?

İçindekiler:

  1. Telefonu olmayan nasıl HES kodu alacak?
  2. HES kodundan hangi bilgilere ulaşılır?
  3. Yaşlılar nasıl HES kodu alacak?
  4. Eşim adına HES kodu nasıl alabilirim?
  5. HES kodu riskli mi?
  6. HES güvenli mi?
  7. 65 yaş üstü HES kodu alacak mı?
  8. Anneme nasıl HES kodu alabilirim?

Telefonu olmayan nasıl HES kodu alacak?

İkinci bir yol olarak ise kısa mesaj devreye giriyor. Vatandaşlar, HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresini gün sayısı olarak yazmaları ve 2023'e kısa mesaj atmaları halinde HES Kodları telefonlarına kısa mesaj olarak iletilecek.

HES kodundan hangi bilgilere ulaşılır?

Oluşturulan HES kodu ilgili firma, kurum ya da kişiye iletilir ve kişinin hastalık riski taşıyıp taşımadığı bu kod ile sorgulanabilir. Ürettiğiniz HES kodlarını kurum ya da kişilerle doğrudan veya mobil uygulama üzerinden paylaşabilirsiniz.

Yaşlılar nasıl HES kodu alacak?

Cep telefonu ile HES kodu alma Akıllı telefonun dışında her tür cep telefonundan tüm operatörler için HES kodu HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS atılır.

Eşim adına HES kodu nasıl alabilirim?

HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alabilirsiniz. HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

HES kodu riskli mi?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur.

HES güvenli mi?

Hayat Eve Sığar (HES) Kodu, kontrollü sosyal hayat döneminde şehirlerarası yolculuk, kurum ziyareti veya bireysel iletişim gerektiren kamusal alanda bulunma durumunda COVID-19 açısından herhangi bir risk taşınıp taşınmadığı bilgisinin güvenli şekilde paylaşılmasını sağlayan ve böylece salgının takibine destek olan bir ...

65 yaş üstü HES kodu alacak mı?

Otobüs yolculuklarında hem de uçaklarda yolcuların güvenliğini ve sağlığını korumak için dezenfekte işlemleri devam ederken 65 yaş üstü yolcular seyahatlerini HES kodu almak koşuluyla gerçekleştirebilecek.

Anneme nasıl HES kodu alabilirim?

Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek.