Imsaktan hemen sonra namaz kılınır mı?

İçindekiler:

  1. Imsaktan hemen sonra namaz kılınır mı?
  2. Ezan okunmadan önce namaz kılınır mı?
  3. Sabah ezan okunmadan abdest alınır mı?
  4. Ezandan once namaz kılınabilir mi?
  5. Ezan okunmadan ikindi namazı kılınır mı?
  6. Sabah ezan okunmadan 5 dakika önce namaz kılınır mı?

Imsaktan hemen sonra namaz kılınır mı?

Sabah namazının vakti, tan yerinin ağarması demek olan ikinci fecrin doğmasından başlayarak güneşin doğmasına kadar devam eder. ... İmsak ile birlikte sabah namazının vakti girdiğine göre bu vakitte sabah namazı kılınabilir.

Ezan okunmadan önce namaz kılınır mı?

Bunların yanı sıra Cuma namazı da farz olarak kabul edilir. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazı ister evde ister camide kılınabilmektedir. Ezanı dinleyip ezan bittikten sonra namaz kılmak en güzeli ve doğru olanıdır. ... Vakit girdikten sonra ezan okunmadan ya da ezan okunurken kılınan namaz geçerlidir.

Sabah ezan okunmadan abdest alınır mı?

İmsak saati girdiğinde ezan okunmasa bile namaz kılabilirsiniz.

Ezandan once namaz kılınabilir mi?

Ancak ezan okunduğu an vakit girmiş sayılır ve kılınan namaz kabul olunur. Vakit girdikten sonra ezan okunmadan ya da ezan okunurken kılınan namaz geçerlidir.

Ezan okunmadan ikindi namazı kılınır mı?

Şöyle ki: Farz namazlar, sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazlarından ibarettir. ... Buna göre vakit girdiği halde henüz ezan okunmadan namaz kılmanın bir sakıncası yoktur. Ama vakit girmemişse henüz namaz farz olmadığından kılınan namaz da vakit namazı yerine geçmez; yeniden kılınması gerekir.

Sabah ezan okunmadan 5 dakika önce namaz kılınır mı?

Vakit girdikten sonra ezan okunmadan ya da ezan okunurken kılınan namaz geçerlidir. ... Sabah namazında ise güneş doğarken namaz kılmayı nehyeden hadislere dayanan İmam Ebû Hanîfe, güneşin doğmasının kılınmakta olan namazı bozacağını söylemiştir.