Askerlik hizmet tercihi ne zaman belli olur?

İçindekiler:

  1. Askerlik hizmet tercihi ne zaman belli olur?
  2. Askerlik basvurulari ne zaman?
  3. Askerlik hizmet tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2021?
  4. Askere gitmek için başvuru nasıl yapılır?
  5. Tecil bitince hemen askere alırlar mı?
  6. 2020 Celp Dönemleri hangi aylar?

Askerlik hizmet tercihi ne zaman belli olur?

askerlik hizmeti tercihi ile celp tercihini yapmayanlar mevcut bilgilerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacına göre sınıflandırma işlemine tabi tutulacaklardır. 4. Seçim ve sınıflandırma sonuçları 16 Temmuz 2021 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır.

Askerlik basvurulari ne zaman?

MSB'den yapılan açıklamaya göre, 2020 yılı bedelli askerlik başvuruları 31 Aralık 2020 saat 18.00'de tamamlanacak. Bu tarihten önce bedelli askerliğe müracaat eden vatandaşların yoklamalarını yaptırmaları ve "Askerliğe Elverişlidir" sağlık kararı almaları gerekmektedir.

Askerlik hizmet tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2021?

Seçim ve sınıflandırma sonuçları 22 Ocak 2021 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır.

Askere gitmek için başvuru nasıl yapılır?

Yoklama başvurusu ve yoklama başvurusu takibi e-Devlet aracılığıyla yapılıyor. e-Devlet sistemine giriş yaparak site içi arama alanına 'Milli Savunma Bakanlığı' yazarak 'ASAL yoklama başvurusu' ekranına girerek başvuru ekranına ulaşılabilir.

Tecil bitince hemen askere alırlar mı?

TECİLİ BOZDURDUKTAN SONRA NE ZAMAN ASKERE GİDİLİR? Buna göre, hangi celp döneminde askere gidilmek isteniyorsa, o celp dönemi için belirlenen son başvuru tarihine kadar işlemlerin tamamlanmış olması gerekir. Son başvuru tarihlerinin ardından başvuru yapılması halinde askere, bir sonraki celp döneminde gidilir.

2020 Celp Dönemleri hangi aylar?

Askerlik celp (çağrı) dönemleri:
  • Şubat celbi (16 Ağustos – 15 Kasım)
  • Mayıs celbi ( 16 Kasım – 15 Şubat)
  • Ağustos celbi ( 16 Şubat – 15 Mayıs)
  • Kasım celbi ( 16 Mayıs – 15 Ağustos)