Birey Nedir eş anlamı?

İçindekiler:

  1. Birey Nedir eş anlamı?
  2. Birey yerine ne kullanılabilir?
  3. Etkilinin eş anlamı nedir?
  4. Birey fert eş anlamlı mı?
  5. Birey ile kişi aynı mı?
  6. Eksinin eş anlamı nedir?
  7. Ilavenin diğer adı nedir?
  8. Birey kişi ne demek?
  9. Ucuzun eş anlamlısı ne?

Birey Nedir eş anlamı?

Bu kelimelerden birisi birey kelimesidir. Birey kelimesinin eş anlamı olan sözcükler kaynaklardan bulunabilir. Ayrıca eş anlamlı kelimelerin doğru yazılışı hakkında bazı hatalar yapılabilmektedir. ... Birey kelimesinin eş anlamlı kelimeleri ise fert, kişi zat, can, duygusal, şahıs kelimeleridir.

Birey yerine ne kullanılabilir?

Birey sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler can, fert, hayat ve yaşama sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Etkilinin eş anlamı nedir?

Etkinin eş anlamlısı hakkında detaylar. Türk Dil Kurumu açısından ele alındığında etki kelimesine karşılık eş anlamlısı olarak 'tesir' sözcüğü çıkmaktadır.

Birey fert eş anlamlı mı?

Türk Dil Kurumuna göre fert kelimesi doğa içinde türü oluşturan tek varlıklardan her biri olarak açıklanmaktadır. ... Eş anlamlı kelimeler yazılışları farklı fakat anlamları aynı olan kelimelerdir. Fert kelimesinin ise eş anlamlısı birey kelimesidir.

Birey ile kişi aynı mı?

Birey kelimesinin eş anlamlısı 'kişi' ve 'fert' ile 'şahıs' olarak karşılık buluyor. Türkçede bu her üç kelimeyi de birey sözcüğünün karşılığı olarak aynı anlamı üzerinden değerlendirmek mümkün.

Eksinin eş anlamı nedir?

Türkçede en çok kullanılan eksik kelimesinin eş anlamlıları olarak öne çıktığını söylemek mümkün. Türk Dil Kurumu'na bakıldığında eksik eş anlamlısı 'noksan' ve 'az' kelimeleri karşımıza çıkıyor. Bu kelimelerin yanı sıra aynı zamanda; yarım yamalak, kusurlu ya da yetkinsiz gibi sözcükleri de kullanmak mümkün.

Ilavenin diğer adı nedir?

İlave kelimesi de cümle içerisinde çok sık kullanılan kelimedir. ... Eş anlamlı kelimeleri ise katma, ulama, ekleme, ek kelimeleridir.

Birey kişi ne demek?

Birey, günlük konuşma dilinde genellikle bir tek kişiyi tanımlamak için kullanılan kelimedir. Farklı alanlarda birey sözcüğü, bir kişi anlamından ziyade herhangi bir tek değer, obje veya tanım tanımlamakta kullanılır.

Ucuzun eş anlamlısı ne?

Ucuz ile eş anlamlı olan diğer kelimeler şu şekilde sıralanabilir: Kalitesiz, bozuk, ehven ve değersiz. Bu kelime ''Sudan ucuz'' deyimi başta olmak üzere birçok tabirde sıklıkla kullanılır. 1- Pahalı: Fiyatı normalin ya da beklenilenin üstünde olan şeyler için pahalı denir.