Eski Yargıtay Başkanı kim?

İçindekiler:

  1. Eski Yargıtay Başkanı kim?
  2. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı kim 2021?
  3. Yargıtay Cumhuriyet Başvekili kimdir?
  4. Yargıtay yeni başkanı kim?
  5. Ilk Yargıtay başkanı kimdir?
  6. Eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk Kimdir?
  7. Cumhuriyet Başsavcısı kimdir 2020?
  8. Cumhuriyet Başsavcısı kim seçer?
  9. Yargıtay 16 Hukuk Dairesi üyeleri kimler?
  10. Yargıtay Birinci Başkanı kim?
  11. Yargıtay kaç yılında kurulmuştur?
  12. Yargıtay 21 hukuk Dairesi Başkanı kimdir?
  13. Yargıtay Eski Başkanı Sami Selçuk kaç yaşında?
  14. Eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk nerelidir?
  15. Başsavcı Ahmet Akça Kimdir?
  16. Cumhuriyet Başsavcısı kimdir ne iş yapar?
  17. Cumhuriyet Başsavcısı kaç tane var?
  18. Cumhuriyet Savcılığı görevi kim tarafından?

Eski Yargıtay Başkanı kim?

Ahmet Recai Seçkin, 'da Dördüncü Hukuk Dairesi Başkanlığı'na getirilmiş, 14 Haziran 1960 yılında da Yargıtay Birinci Başkanlığına atanmıştır. 1966 yılında Yargıtay'ca Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçilen Dr. Ahmet Recai Seçkin, bu görevde altı yıl kaldıktan sonra Pazartesi günü vefat etmiştir.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı kim 2021?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Bekir Şahin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkanı Sayın Robert Spano'nun resmi davetine icabetle tarihinde Strazburg'da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından düzenlenen “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Yargı Semineri ve Mahkeme Açılış Töreni”ne Yargıtay ...

Yargıtay Cumhuriyet Başvekili kimdir?

YARGITAY BİRİNCİ BAŞKANVEKİLİ 16.12.2013 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Adem Albayrak, halen Yargıtay Onbeşinci Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken,Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 12.01.2021 tarihinde Birinci Başkan Vekilliğine (Hukuk Bölümü) seçilmiş olup, halen bu görevi sürdürmektedir.

Yargıtay yeni başkanı kim?

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, "Yeni bir anayasa hazırlanması, iktidar ve muhalefet partilerinin gündemine yeniden girmiştir.

Ilk Yargıtay başkanı kimdir?

Divan-ı Ahkâm-ı Adliye Mahkeme-i Temyizinde birinci başkanlık kabul edilmiştir. Cevdet Paşa, iki yıl kadar gerek başkan ve gerekse bakan unvanıyla bu görevde bulunmuştur. Bu nedenle Ahmet Cevdet Paşa'yı Yargıtay'ın ilk Başkanı olarak kabul etmek gerekir.

Eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk Kimdir?

Hayatı 1955 yılında Konya Lisesini, 1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmiştir. Ankara yargıç adayı olarak mesleğe başlamış sonra sırasıyla, Sütçüler, Akşehir, Yenice ve 1972'den sonra Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulunmuştur. tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilmiştir.

Cumhuriyet Başsavcısı kimdir 2020?

15.12.2014 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Rıdvan Gündoğdu, Yargıtay Yirminci Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından, Cumhurbaşkanınca 04 Nisan 2020 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanmıştır.

Cumhuriyet Başsavcısı kim seçer?

Madde 32 – Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili, Yargıtay Büyük Genel Kurulunun, kendi üyeleri içinden göstereceği adaylar arasından Cumhurbaşkanı tarafından seçilir.

Yargıtay 16 Hukuk Dairesi üyeleri kimler?

Ergenekon, 12 Eylül, 28 Şubat gibi davaların temyiz incelemesini yapacak 16. Ceza Dairesi başkan ve üyeleri şöyle: "Başkan Eyüp Yeşil, üyeler; Muhsin Şentürk, Erol Güngör Yüksel, Hakan Yüksel, Bülent Saltok, Nevzat Özsoy, Yusuf Hakkı Doğan, Mehmet Öztunç, Hamdi Karahan, Mustafa Kurtaran, Feyza Sarısoy, Ahmet Ömeroğlu."

Yargıtay Birinci Başkanı kim?

YARGITAY BİRİNCİ BAŞKANI. Mehmet AKARCA 21.01.1963 tarihinde Şirvan'da doğmuştur. Karşıyaka Havva Özişbakan Lisesini bitirmiş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1986 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Kütahya'da kısa dönem olarak yapmıştır.

Yargıtay kaç yılında kurulmuştur?

tarihinde "Divan-ı Ahkâm-ı Adliye" adıyla kurulan YARGITAY, 18.06.1879 tarihli Nizamı Mahkemeler Kuruluş Kanunu ile "Mahkeme-i Temyiz" adını almış, Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetince Sivas'ta kurulan yüksek mahkemeye "Muvakkat Temyiz Heyeti" denilmiş, Sivas'taki bu mahkemenin kaldırılıp Eskişehir'e ...

Yargıtay 21 hukuk Dairesi Başkanı kimdir?

24.02.2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Seracettin Göktaş, Yargıtay Yirmiikinci Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 03.04.2014 tarihinde birinci kez, 04.04.2018 tarihinde ikinci kez Yirmiikinci Hukuk Dairesi Başkanlığına seçilmiştir.

Yargıtay Eski Başkanı Sami Selçuk kaç yaşında?

Sami Selçuk 1937 yılında Konya'da dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 1972 yılından sonra Yargıtay Cumhuriyet baş savcısı olarak görev yapmıştır.

Eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk nerelidir?

Sami Selçuk (d. 1937, Taşkent, Konya), Türk hukukçu.

Başsavcı Ahmet Akça Kimdir?

1973 Yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı. 1991 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1995 yılında mezun oldu. ... 20 Tarihli HSK Kararnamesi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirilen Ahmet Akça evli ve iki çocuk babasıdır.

Cumhuriyet Başsavcısı kimdir ne iş yapar?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının ilgili kanunlar gereği üst düzey kamu görevlileri hakkında soruşturma yapma, iddianame düzenleme, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verme, açılan davalarda iddia makamını temsil etme ve kanun yoluna başvurma görevi bulunmaktadır.

Cumhuriyet Başsavcısı kaç tane var?

2- Türkiye geneli toplam 7853 hakim bulunmaktadır. Bunun 5147'si (% 65,5) bay, 2706'sı (% 34,5) bayandır 3- Türkiye geneli toplam 4348 savcı bulunmaktadır. Bunun 4034'ü (% 92,8) bay, 314'ü (% 7,2) bayandır. 1- Türkiye geneli toplam 12201 hakim ve savcı bulunmaktadır.

Cumhuriyet Savcılığı görevi kim tarafından?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının ilgili kanunlar gereği üst düzey kamu görevlileri hakkında soruşturma yapma, iddianame düzenleme, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verme, açılan davalarda iddia makamını temsil etme ve kanun yoluna başvurma görevi bulunmaktadır.