Üstüne adet görme nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Üstüne adet görme nasıl olur?
  2. Yerlesme kanaması olduğunu nasıl anlarım?
  3. Yerleşme kanaması adet gecikmesinden sonra olur mu?
  4. Yerleşme kanamasında karın ağrısı olur mu?
  5. Yerleşme kanaması ağrılı olur mu?

Üstüne adet görme nasıl olur?

Üstüne görme; regl döneminden 2-5 gün önce başlayarak leke şeklinde pembe ya da kahverengi tonlarda olan kanamalardır. Hamilelikte üstüne görmenin bilimsel adı da yerleşme kanaması olarak bilinir. Bu terim halk arasında üstüne görme olarak kullanılır. Yerleşme kanaması yaşayan kadınlarda gebelik olduğu anlaşılmaz.

Yerlesme kanaması olduğunu nasıl anlarım?

Genellikle yerleşme kanaması koyu renkte, soluk pembeye veya kahverengiye yakın olur. Yerleşme kanaması adet kanamasından çok akıntıya benzer. Yoğunluğu ise normal adet döneminden farklıdır. Regl dönemine ait belirtiler hafif şiddette hissedilir.

Yerleşme kanaması adet gecikmesinden sonra olur mu?

Adetleri düzenli olan kadınlarda yerleşme kanaması adet zamanından birkaç gün önceki sürece denk gelir. Kan miktarı daha az, rengi daha koyu ve kanama süresi daha kısadır.

Yerleşme kanamasında karın ağrısı olur mu?

Anne adayında genel olarak yerleşme kanaması sırasında ağrı ve sancı hissi ve şikayeti olmaz.

Yerleşme kanaması ağrılı olur mu?

Kadınlarda yerleşme kanaması yaşanırken genellikle bir ağrı ortaya çıkmaz. Bazı kadınlarda adet sancısına benzeyen hafif ağrılar görüldüğü de bilinmektedir. Yerleşme kanamasına bağlı olarak ortaya çıkan ağrılar kısa sürelidir. Bu süreçte uzun süreli ağrıların görülmesi başka sorunların olduğunu işaret edecektir.