Apandisit sağ mı sol mu?

İçindekiler:

  1. Apandisit sağ mı sol mu?
  2. Apandisit ağrıları nerelerde olur?
  3. Apandisit nasıl öldürür?
  4. Apandisit içinde patlarsa ne olur?
  5. Apandisit patlaması ölüme yol açar mı?

Apandisit sağ mı sol mu?

Karnın sağ alt tarafında kalın bağırsağın olduğu bölgede bulunur. Ortalama bir parmak uzunluğa sahiptir ve şişmediği takdirde 2-3 cm kalınlığa sahiptir.

Apandisit ağrıları nerelerde olur?

Karın ağrısı, kusma ve iştahsızlık en temel yakınmalardır. Ağrı, başlangıçta göbek çevresinde olmakla birlikte bir süre sonra karnın sağ alt bölgesine yerleşir. Sürekli bir ağrı olup giderek artar.

Apandisit nasıl öldürür?

Şişmiş apandisitin tedavisi olmadığından ameliyatla apandis organı vücuttan cerrahi operasyonla alınır. Aksi halde apandisit patlarsa içinde bulunan zehir vücuttaki diğer organlara zarar verebilir. Genellikle yaşlı ve çocuklarda apandisit patlaması yüzde 50 oranla ölümle sonuçlanır.

Apandisit içinde patlarsa ne olur?

Apandisit patlaması sonucunda vücuda karışan zehirli kan hastayı vücuda çok hızlı bir şekilde yayılarak hayatı tehlikeye atabilir. Apandisit patlaması, çok şiddetli bir karın ağrısı ile kendini gösterir. Apandisiti patlayan bir kişi çok kısa bir süre içinde zehirlenerek ölür.

Apandisit patlaması ölüme yol açar mı?

Ancak tedavisi bu derece kolay olmasına rağmen, ihmal edilmesi halinde apandisit, tehlikeli bir hastalık oluveriyor. Zamanında ameliyat edilmediği zaman iltihaplı apendiksin patlaması ölüme yol açabiliyor. Genç erişkinlerde %15-25, çocuklarda %50-85, yaşlılarda %60-90 arasında patlama ihtimali bulunuyor.