E devlet GBT nedir?

İçindekiler:

  1. E devlet GBT nedir?
  2. Adli sicil kaydı nasıl sorgulanır?
  3. Adli sicil arşiv kaydı e devletten nasil alinir?
  4. Arşiv kaydı nasıl öğrenilir?
  5. Adli sicil sildirme kaç gün sürer?
  6. GBT sorgulamada ne çıkar?
  7. Adli sicil arşiv kaydı yoktur belgesi nereden alınır?
  8. Arşiv kaydı içermeyen ne demek?
  9. Arşiv kaydında neler bulunur?
  10. GBT ve adli sicil kaydı aynı şey mi?
  11. E devletten GBT sorgulama nasıl yapılır?
  12. 18 Yaş Altı adli sicil kaydı nasıl alinir?

E devlet GBT nedir?

E-devlet sisteminden sabıka kaydı, GBT ve Yargıtay dosyası sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. GBT NEDİR? Genel bilgi toplama sistemi yani GBT, ülkemizde İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak uygulanan bir veri toplama uygulamasıdır.

Adli sicil kaydı nasıl sorgulanır?

e-Devlet kapısından alınan adlî sicil belgeleri üzerindeki barkod numarası ve T.C. Kimlik Numarası "https://www.turkiye.gov.tr/adli-sicil-belge-doğrulama" adresine girildiğinde, ibraz edilen belgenin Adlî Sicil Bilişim Sistemindeki aslı görüntülenerek doğrulanabilmektedir.

Adli sicil arşiv kaydı e devletten nasil alinir?

arasında imzalanan protokol kapsamında vatandaşlar, “Adlî Sicil Belgesini” e-Devlet kapısı'ndan alabileceklerdir. www.turkiye.gov.tr internet adresindeki e-Devlet kapısı'ndan alınan adlî sicil belgeleri üzerinde güvenlik için barkod numaraları bulunacaktır.

Arşiv kaydı nasıl öğrenilir?

E devlete girilir > Adli Sicil Sorgulama tıklanır > “Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum” kutucuğu işaretlenir ve “Devam Et” şeklinde tıklanır > Kurum Türü Resmi olarak Seçilir > Belgenin Neden Verileceği seçilir > Belgenin nereye verileceği yazılır > Sorgula butonu tıklanır.

Adli sicil sildirme kaç gün sürer?

Başvurudan sonra iş yoğunluğuna göre 5 iş günü içerisinde silinme gerçekleşmektedir. Durumun aciliyetine göre hukuk büromuz ile iletişime geçildiğinde daha hızlı sürede adli sicil kaydı silinmesi mümkündür. Cezanın cinsine ve süresine göre adli sicil kaydı ya tamamen silinir ya da adli sicil arşiv kaydına alınır.

GBT sorgulamada ne çıkar?

GBT sorgulamalarında elde edilen veriler şunlardır:
  • Kişinin doğum tarihi, doğum yeri ve TC numarası gibi kimlik bilgileri,
  • Geçmişte görülen bir davası ve hakkında verilen bir hüküm olup olmadığı,
  • Kişi hakkında adli bir uygulama yapılıp yapılmadığı,
Daha fazla öğe...

Adli sicil arşiv kaydı yoktur belgesi nereden alınır?

Adli sicil kaydı, bir başka deyişle de sabıka kaydı; e-devlet uygulamasından, adli sicil müdürlüklerinden, adliyelerden, kaymakamlıklardan ve büyükelçiliklerden alınabilmektedir.

Arşiv kaydı içermeyen ne demek?

Arşiv kaydınızın olması adli sicil kaydınızın olduğu anlamına gelmez. Öyle ki adli sicil belgenizde "Adli sicil kaydı yoktur, arşiv kaydı vardır." şeklinde bir ifade bulunuyorsa adli sicilinizin temiz olduğu fakat geçmişte bazı suçlardan yargılanıp hüküm giydiğinizi ifade etmektedir.

Arşiv kaydında neler bulunur?

Adli sicil arşiv kaydında; suçun işleniş tarihi, mahkemenin karar tarihi, infazın ne zaman tamamlandığı, suçun kanun maddesi, kararı veren mahkeme, verilen cezanın niteliği ve cezanın ne kadar süreli olduğu gibi bilgiler yer alır.

GBT ve adli sicil kaydı aynı şey mi?

Bu görevli memurların başında ise trafik polisi, polis ve jandarma kuvvetleri gelmektedir. Genel Bilgi Toplama ve sabıka kaydı aynı manada kullanılır. Sabıka kaydı ise adli sicil kaydının halk arasındaki ismidir. Dolayısıyla GBT ile adli sicil kaydı aynı anlama gelmektedir.

E devletten GBT sorgulama nasıl yapılır?

İnternet üzerinden GBT sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilmeniz mümkündür; İlk önce, e-devlet şifreniz ve T.C kimlik numaranız ile e-devlet kapısı sistemine giriş yapınız. Ardından, adli sicil kaydı sorgulama başlığı ile bulunan ekranda yer alan bilgileri göreceksiniz.

18 Yaş Altı adli sicil kaydı nasıl alinir?

18 yaşından küçük olanların velileri bu belgeyi talep edebilirler. E-devlet üzerinden Adli Sicil Belgesini alabilmek için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/adli-sicil-kaydi linkinden“Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayarak T.C. kimlik numarası ve şifreniz ile sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.