2021 araç muayene gecikme ücreti ne kadar?

İçindekiler:

  1. 2021 araç muayene gecikme ücreti ne kadar?
  2. Kamyonet muayene kaç yılda bir yapılır?
  3. Araç Muayenesi 4 ay gecikme ne olur?
  4. Araç muayenesi bir gün geçerse ne olur?
  5. Hususi kamyonet kaç yılda bir muayene edilir?
  6. Otomobillerde muayene kaç yılda bir yapılır?
  7. Araç vizesi gecikirse ne olur?
  8. Hangi araçlar 2 yılda bir muayene yapılır?

2021 araç muayene gecikme ücreti ne kadar?

ARAÇ MUAYENE GECİKME BEDELİ 2021 Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14,36 TL ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.

Kamyonet muayene kaç yılda bir yapılır?

Araç Muayene Süreleri
Araç TürüMuayene süresi
Hususiİlk muayene 3 yıl, sonrasında her 2 yılda bir
Kamyon, Kamyonet, Taksi vb. (ticari grup)1 yılda bir
Motosikletİlk muayene 3 yıl, sonrasında her 2 yılda bir
Traktörİlk muayene 3 yıl, sonrasında her 3 yılda bir

Araç Muayenesi 4 ay gecikme ne olur?

Yasal düzenleme, araç muayene gecikme ücretleri için yürürlüğe girdiği tarih olan 09.06.2021 tarihinden itibaren 31 Aralık 2021 günü mesai bitimine kadar geçerli olacaktır. Kanun çıktıktan sonra muayene süresi dolan araçlar, geciktikleri takdirde, her ay için yüzde 5 ceza ödemeye devam edecektir.

Araç muayenesi bir gün geçerse ne olur?

Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5'i kadar ceza ödenmektedir.

Hususi kamyonet kaç yılda bir muayene edilir?

Hususi/Resmi Otomobiller İlk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir (M1G sınıfındaki hususi ya da resmi arazi taşıtları da bu grupta yer alır).

Otomobillerde muayene kaç yılda bir yapılır?

Binek otomobil, resmi otomobil ve bu araçların römorkları ilk 3 yaş sonrasında her 2 yılda bir muayene edilir. Lastik tekerlekli traktörler ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 3 yılda bir muayene edilir.

Araç vizesi gecikirse ne olur?

Araç muayene süresi geçtiği zaman, muayene süresinin geçerlilik tarihinin bittiği gün baz alınarak bir gecikme cezası uygulanır. Muayene tarihinin geciktirildiği her ay, muayene ücretinin %5'i kadar ceza ödenmektedir.

Hangi araçlar 2 yılda bir muayene yapılır?

Diğer motorlu araçlar sınıfında yer alan taksi, kamyon, otobüs vb. ticari araçlar ve römorkları ilk 1 yaş sonrasında yılda bir kez muayene edilir. Motosiklet vb. iki ya da üç tekerlekli araçlar ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 2 yılda bir kez araç muayenesinden geçer.