Acayip kelimesi nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Acayip kelimesi nasıl yazılır TDK?
  2. Ahbap nasıl yazılır?
  3. Lavabo nasıl yazılır?
  4. Acayip kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Acayip tuhaf ne demek türkçe?
  6. Ahbap kelimesinin doğru yazılışı nedir?
  7. Lavabo mu Lavobo mı?
  8. Lavabo mu Lağabo mu?
  9. Orjinalin eş anlamı nedir?
  10. Tuhaf kelimesinin kökü nedir?
  11. Tuhaf kelimesinin eş anlamı nedir?
  12. Ahbap Derneği kimin?
  13. Alerji nasıl yazılır?

Acayip kelimesi nasıl yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Acaip şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Acayip şeklinde olmalıdır.

Ahbap nasıl yazılır?

2- Samimiyet, içtenlik bildiren bir seslenme sözü. AHBAP NASIL YAZILIR? Bu kelimenin ahbap mı, ahpap mı olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı ahbap şeklinde olmalıdır.

Lavabo nasıl yazılır?

TDK'ya göre Lavabo nasıl yazılır? Lavabo kelimesinin doğru yazımını örnek cümleler ile birlikte derledik. Eviye kelimesi ile lavabo eş anlamlıdır ve cümle içerisinde birbirinin yerine kullanılabilir. Eviye sözcüğü de tıpkı lavabo gibi dilimize Fransızcadan geçmiştir.

Acayip kelimesinin eş anlamı nedir?

Garip kelimesi de acayip ve tuhaf ile anlamlıdır.

Acayip tuhaf ne demek türkçe?

Acayip tuhaf ne demek? TDK sözlüğüne göre; Türkçeye Arapçadan geçen acayip; "Sağduyuya, göreneğe, olağana aykırı, garip, tuhaf, yadırganan, yabansı" demektir.

Ahbap kelimesinin doğru yazılışı nedir?

Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı ''ahbap" olarak yazılır.

Lavabo mu Lavobo mı?

TDK'YE GÖRE LAVABO MU LAVOBO OLARAK MI YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre bu kelimenin doğru yazılışı lavabo şeklindedir. Lavabo sözcüğü cümle içerisinde örneklerini de hemen aşağıdan bulabilirsiniz. Lavabonun aynasında yorgun bir suratla kendini anlamaya çalışan bu adama bakıyorum.

Lavabo mu Lağabo mu?

Bu kelimenin lavabo mu, lavobo mu olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı lavabo şeklinde olmalıdır. Cümle içinde kullanımı: “Lavabonun musluğu bozulmuş.”

Orjinalin eş anlamı nedir?

Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız benzersiz kelimesi de özgün ve orijinal sözcükleri ile anlamlıdır. Bu kelime ''eşi benzeri yok'' şeklinde de kullanılır.

Tuhaf kelimesinin kökü nedir?

Kullandığımız “tuhaf” kelimesiyle “ithaf” kelimesinin kök olarak birbiriyle bir alakası yoktur. İthaf, hediye anlamındaki "ت-ح-ف" kelimesinden türemişken “Tuhaf” kelimesi “gizli”, “gözden ırak” anlamında olan تخفى kelimesinden türemiştir.

Tuhaf kelimesinin eş anlamı nedir?

2- Garip: Garip kelimesi de acayip ve tuhaf ile anlamlıdır.

Ahbap Derneği kimin?

Sanatçı Haluk Levent'in başkanlığını yaptığı Ahbap Derneği, yaklaşık 3 yıldır Türkiye'nin 70 şehrindeki 30 bin gönüllüsüyle ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyor. Haluk Levent'in yaklaşık 3 yıl önce platform adı altında faaliyete başlattığı ve ardından dernekleşen "Ahbap", yardım organizasyonlarıyla dikkati çekiyor.

Alerji nasıl yazılır?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'alerji'dir. ALERJİ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “alerji mi, allerji mi” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı alerji şeklinde olmalıdır.