Buz sıvı bir maddedir doğru mu yanlış mı?

İçindekiler:

  1. Buz sıvı bir maddedir doğru mu yanlış mı?
  2. Madde ısı alırsa ne olur?
  3. Petrol katı mı sıvı mı gaz mı?
  4. Parfüm gaz mı yoksa sıvı mı?
  5. Ağaç katı mıdır sıvı mıdır gaz mıdır?
  6. Parfüm ve kolonya gaz mıdır?
  7. Parfüm hangi maddedir?
  8. Parfüm Kimyasal mıdır?

Buz sıvı bir maddedir doğru mu yanlış mı?

Cevap: Buz, sıvı bir maddedir ifadesi, YANLIŞ bir ifadedir. Maddeler temelde 3 halde bulunurlar. Bu üç hal katı, sıvı ve gaz haldir.

Madde ısı alırsa ne olur?

MADDE ISI İLİŞKİSİ Maddenin şekli ve durumu ısı aldığında yani ısıtıldığında Yada ısı verdiğinde yani soğutulduğunda değişir. Buna maddenin hal değiştirmesi denir. 4 Örnek: Katı bir madde ısı alırsa yani ısıtılırsa sıvı hale dönüşür. Buna erime denir.

Petrol katı mı sıvı mı gaz mı?

Cevap : Benzin sıvı bir maddedir.. Ama uçucu bir sıvıdır ağzı açık bir kaba koyarsanız bir süre uçarak yok olacaktır yani gaza dönüşecektir.

Parfüm gaz mı yoksa sıvı mı?

Soluduğumuz hava, doğal gaz, soğanın yaydığı koku gaz halindeki maddelerdendir. Parfüm şişenin içindeyken sıvı haldeki maddelere örnek olarak verilebilir ancak havayla temas ettiğinde kokusunu aldığımız madde olarak gaz halindedir. O halde parfüm hem sıvı hem de gaz halini alabilen bir maddedir.

Ağaç katı mıdır sıvı mıdır gaz mıdır?

Cevap. aynen agac tabikide katidir.

Parfüm ve kolonya gaz mıdır?

Not: Kolonya, parfüm gibi sıvı maddeler düşük sıcaklıklarda buharlaşıp gaz haline geçip gaz halini alırlar.

Parfüm hangi maddedir?

Cevabımız. Parfüm, kutusunun içindeyken sıvı bir madde olarak görünür ancak parfümü sıktığımızda havayla karıştığı için gaz madde olarak görünür. Yani Parfüm genel anlamda sıvı bir maddedir. Deodorant da parfüme benzerdir.

Parfüm Kimyasal mıdır?

Son zamanlara kadar “merhem” ve “parfüm” kaynakları doğal ve zararsızdı ama artık çoğu sentetik. Çiçekler, ahşaplar, sakızlar, reçineler, baharatlar ve yağlar eskiden natureldi. Ama günümüzde, çoğu koku tamamen veya kısmen kimyasal olarak sentezleniyor.