20 yaş altı toplu taşıma kullanabilir mi?

İçindekiler:

  1. 20 yaş altı toplu taşıma kullanabilir mi?
  2. 20 yaş altına otobüs yasağı kalktı mı?
  3. 13 yaş toplu taşıma kullanabilir mi?
  4. Ankara'da toplu taşıma yasağı kalktı mı?
  5. 18 yaş altı toplu taşıma kullanabilir mi?
  6. Ankara'da 65 yaş üstü toplu taşıma binebiliyor mu?

20 yaş altı toplu taşıma kullanabilir mi?

– Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

20 yaş altına otobüs yasağı kalktı mı?

Yeni kontrollü normalleşme önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan şehirlerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için uygulanan toplu taşıma araçlarını kullanma kısıtlaması kaldırıldı.

13 yaş toplu taşıma kullanabilir mi?

20 yaş altı gençler ve çocuklarımız 30.05.2020 tarih ve 8558 sayılı Genelgemizde belirlenen çerçeve içerisinde yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir belge aranmaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabileceklerdir.

Ankara'da toplu taşıma yasağı kalktı mı?

1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren EGO Genel Müdürlüğüne ait tüm toplu taşıma araçlarında yolcu/koltuk kapasite sınırlandırmaları kaldırılmıştır.

18 yaş altı toplu taşıma kullanabilir mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

Ankara'da 65 yaş üstü toplu taşıma binebiliyor mu?

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına dair kısıtlamalar kaldırıldığından; Kuruluşumuzca kullanıma kapalı olan toplu taşıma kartları, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren tekrar kullanıma açılacaktır.