Ayak şişmesi Hangi bölüm?

İçindekiler:

  1. Ayak şişmesi Hangi bölüm?
  2. Yazın ayak şişmesi neden olur?
  3. Ayaklarda ödem için hangi doktora gidilir?
  4. Yazın ödem neden olur?
  5. Yazın ödem nasıl atılır?

Ayak şişmesi Hangi bölüm?

Ayaklarda şişme olduğunda doktora gösterilmeli mi sorusunu Ortopedi ve Travmatoloji bölümüne gidilmeli.

Yazın ayak şişmesi neden olur?

Sıcakların dokularda su toplanmasına yol açması özellikle ayaklarda şişmeleri tetikliyor. Bilhassa aşırı sıcaklarda yaşanan terleme, artan sıvı ihtiyacı, yüksek sıcaklıklara bağlı damarlarda genişleme görülmesi ve vücutta tuz birikmesi, ayaklarda ve ellerde şişliklerin görülmesine neden olabiliyor.

Ayaklarda ödem için hangi doktora gidilir?

Geçici ödem, tuz alımını azaltarak ve otururken bacaklarınızı yukarıda tutarak iyileştirilebilir. Bunun dışında herhangi bir hastalığa bağlı olsun ya da olmasın, vücudunuzun herhangi bir noktasında meydana gelen ödem için hastanelerin Dâhiliye ya da Nefroloji polikliniklerine başvurabilirsiniz.

Yazın ödem neden olur?

Ödem, uygun kıyafet ve ayakkabı seçimi zorunluluğu, estetik görünüm gibi değişiklikler nedeniyle kişinin günlük yaşam akışını olumsuz etkilemektedir. Hava sıcaklığının arttığı bu günlerde ödemin daha yaygın görülmesinin nedeni, sıcağın etkisiyle ciltte bulunan damarların genişlemesidir.

Yazın ödem nasıl atılır?

Düzenli egzersiz ve spor yapmak ödemin atılmasına yardımcı olur. Düzenli uyumak ve vücudun ihtiyacı olan süre kadar dinlendirmek gerekir. Stresten olabildiğince uzak durmak gerekmektedir. Fazla tuz alımı vücutta su tutmaktadır bu yüzden tuz alımını azaltmak ve ihtiyaçtan fazla tuz kullanmamak gerekmektedir.