Raporlu işçiye SGK ne kadar ücret öder?

İçindekiler:

  1. Raporlu işçiye SGK ne kadar ücret öder?
  2. Raporlu günlerin ödemesi ne kadar?
  3. Iş göremezlik raporu kaç ay ödenir?
  4. Iş göremezlik ödemesi ne zaman?
  5. Rapor E devlete ne zaman düşer?
  6. Geçici iş göremezlik ödeneği ne kadar?
  7. Geçici iş göremezlik ödeneği ne kadar süreyle ödenir?
  8. En fazla kaç gün rapor parası alınır?

Raporlu işçiye SGK ne kadar ücret öder?

Rapor parasının miktarı, ayakta tedavilerde sigortalının günlük kazancının üçte ikisi, yatarak tedavilerde ise yarısı kadardır. Bu durumda, raporlu çalışan hastanede yatıyorsa daha az, evinde istirahat ediyorsa daha çok rapor parası alıyor. Ayrıca, yüksek ücretli çalışana ödenen rapor parası da daha yüksek oluyor.

Raporlu günlerin ödemesi ne kadar?

Rapor kullanılan tarihten önceki çalışma süresi 180 günden az olanların günlük rapor parası ise asgari ücretin iki katı üzerinden hesaplanacak ödeneği aşamayacak. Buna göre, 180 günden az çalışması olanlara 2021 yılı için en fazla günlük 159 lira, aylık lira rapor parası verilecek.

Iş göremezlik raporu kaç ay ödenir?

İş kazası, hastalığı veya analık durumundan dolayı iş göremezlik raporu almaya hak kazanan çalışanlar, işverenin raporu SGK 'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle PTT tarafından çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırıldıktan sonra 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Iş göremezlik ödemesi ne zaman?

Hastalık halinde geçici iş göremezlik ödeneği; Kurumca yetkilendirilen hekim veya sağlık kurullarından istirahat raporu alınmış olması şartıyla sigortalıya ortaya çıkan iş göremezliğin üçüncü gününden başlamak üzere her gün için verilmektedir.

Rapor E devlete ne zaman düşer?

İş göremezlik raporu alan işçinin raporu alıp işverene vermesi gerekmektedir. İşveren, raporu aldıktan 5 gün içinde e-rapor sistemine girer. SGK çalışanları raporu inceledikten sonra gerekli şartları sağlıyor iseniz, onay verilir. Rapor onaylandıktan sonra ise PTT'ye ödeme talimatı gönderirler.

Geçici iş göremezlik ödeneği ne kadar?

Yatarak tedavi edilen işçilere, geçici iş göremezlik raporu günlük kazancının yarısı olacak şekilde ödenmektedir. Ayakta tedavi edilen işçiler ise günlük kazançlarının üçte ikisi kadar ödenek almaktadır.

Geçici iş göremezlik ödeneği ne kadar süreyle ödenir?

İki Günlük Hastalık Raporunda Ödeme Yapılır mı? 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası'na göre hastalık halinde rapor parası için yapılan ödeme 3. günde başlamaktadır. Ancak hastalık halinde ödeme yapılması için getirilen 3 günlük süre şartı, uygulamada çeşitli tartışmalara neden olmaktadır.

En fazla kaç gün rapor parası alınır?

Aile hekimi eğer rapor sonunda “kontrol” notu belirtmişse, işçinin rapor bitiminden sonra tekrar istirahat etmesi gerekiyorsa, vereceği rapor yine en fazla 10 günü geçemiyor. Bu duruma göre, aile hekimi tek seferde en fazla 10 gün olmak üzere toplamda en fazla 20 gün rapor verebiliyor.