Askerlik karar maddesi 14 nedir?

İçindekiler:

  1. Askerlik karar maddesi 14 nedir?
  2. Askerlik kilo sınırı kaç?
  3. Zayıflar askere gider mi?
  4. 181 boy kaç kilo olmalı?
  5. Askerlik karar maddesi 28 madde ne demek?

Askerlik karar maddesi 14 nedir?

MADDE 14 – (1) Askerlik çağına gireceklerin kimlik bilgileri elektronik ortamda İçişleri Bakanlığından alınır. (2) Askerlik çağına girenler ile bunlarla işleme tabi daha yaşlı doğumluların yoklaması, her yıl 1 Ocak günü başlar ve o yılın 31 Aralık (dâhil) gününe kadar devam eder.

Askerlik kilo sınırı kaç?

Askerlikte Kilo ve Boy Alt – Üst Sınırı Sağlık muayenesi sırasında yapılacak değerlendirmelere göre bu karar doktor tarafından verilecektir. Buna göre askerlikte muafiyet için alt sınır 164 cm boy için 51 – 72 kg, üst sınır ise 210 cm boy için kg olarak belirlenmiştir.

Zayıflar askere gider mi?

Askerlik çağı gelen adaylar için muafiyet sağlayacak önemli durumlardan biri de kilodur. Kilo sınırının dışında kalan adaylar askerlikten muaf olurlar. Bu muafiyet hem fazla kilolu hem de çok zayıf olan adaylar için geçerlidir.

181 boy kaç kilo olmalı?

Ayrıca olmak istediğiniz kiloyu da (Ulaşılmak istenen VKİ) x (Boy uzunluğunun karesi) hesabı ile bulabilirsiniz. Yani 180 boyunda birinin ideal kilosu 61 ile 77 arasında olmalıdır.

Askerlik karar maddesi 28 madde ne demek?

MADDE 28 – (1) Erbaş ve erlere muvazzaflık hizmetinin her ayı için bir gün izin verilir. 5 inci maddenin üçüncü fıkrası kapsamında askerlik hizmetine devam edenlere muvazzaflık hizmetinin her ayı için ilave bir gün izin verilir. ... (3) Radyoaktif ışınla çalışan erbaş ve erlere, her ay için iki gün ilave izin verilir.