Ilişkiye girdikten sonra kan gelmesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Ilişkiye girdikten sonra kan gelmesi ne demek?
  2. Spiral ara kanama yapar mı?
  3. Spiral takıldıktan sonra ara kanama normal mi?
  4. Spiral takıldıktan sonra ağrı ne kadar sürer?

Ilişkiye girdikten sonra kan gelmesi ne demek?

Rahim ağzının (serviks) enfeksiyonu ve inflamasyonu ilişki sonrasında temas kanamasına neden olabilmektedir. Servisit nedenleri, a) Klamidya ve trichomoniazis gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar. b) Bakteriyel vajinozis ya da vajinal floranın bozulmasına bağlı serviksteki inflamatuar reaksiyonlar.

Spiral ara kanama yapar mı?

Az da olsa ilk uygulanma sonrası enfeksiyon riski vardır. Bakırlı olanlar özellikle ilk 3-6 ay kanama miktarı, süresi ve adet sancısı artabilir. Ara kanama veya lekelenme olabilir. Progesteron içeren RİA'lar başağrısı, bulantı, duygulanım bozukluğu (depresyon) ve memede hassasiyet görülebilir.

Spiral takıldıktan sonra ara kanama normal mi?

Hormonlu spiral takıldıktan sonra vücut spirale alışana kadar ilk 3 – 6 ayda adet biraz düzensiz olabilir, az da olsa adet kanaması öncekine göre biraz fazla da olabilir, hafif ara kanama meydana gelebilir.

Spiral takıldıktan sonra ağrı ne kadar sürer?

SPİRALİN YAN ETKİSİ VAR MI? Spiralin çok tipik yan etkileri yoktur. Bazı kadınlarda spiral takıldıktan sonra hafif bir kasık ağrısı meydana gelebilir. Bu kasık ağrısı bir iki ay içerisinde kendiliğinden geçer.