Kapalı komedon ne demek?

İçindekiler:

  1. Kapalı komedon ne demek?
  2. Komedon neden olur?
  3. Siyah nokta komedon nedir?
  4. AHA asitleri nelerdir?

Kapalı komedon ne demek?

Kapalı Komedonlar (beyaz nokta); Tıkanmış gözenekler veya saç kökleri havaya maruz kaldıklarında okside olurlar bu sebeple siyah noktalara yani kapalı komedonlara neden olurlar. Yağ bezesi olarak da gözlemlenen kapalı komedon, beyaz renkli ve ucu derinde ve kapalıdır.

Komedon neden olur?

Komedonlar yani beyaz noktalar genellikle kask veya sırt çantası takarken oluşan sürtünmeden dolayı meydana gelirler. Bunların yanı sıra hava kirliliği, nemli bir bölgede yaşamak, gözlük kullanmak, stres, elini sürekli cildine götürmek, ilaç kullanımı ve genetik etkenler cildinde beyaz nokta çıkmasına yol açabilir.

Siyah nokta komedon nedir?

Gözeneklerin içinde oluşan siyah ve beyaz noktalara komedon denir. Daha çok ten rengi kabartılar veya siyah noktalar şeklinde meydana gelmektedir. Sivilceden farklı bir yapıya sahiptir. Komedon cilt yüzeyinde oluşan fazla kir, yağ (sebum) ve ölü cilt hücreleri ile tıkanmış saç köklerine verilen isimdir.

AHA asitleri nelerdir?

1. AHA (Alfa Hidroksi Asitler) Bu asitler, meyve türevi bir karboksilik asit ailesidir. AHA'lara örnekler: Acı bademden mandelik asit, şeker kamışından glikolik asit, sütten laktik asit, turunçgillerden sitrik asit vb.