Radyoloji kaç yıllık?

İçindekiler:

  1. Radyoloji kaç yıllık?
  2. Ne kadar Paramedik mezunu var?
  3. Kac tibbi laboratuvar mezunu var?
  4. Anestezi teknikeri en son kaç puanla atandi?
  5. Radyoloji Doktoru nedir ne iş yapar?

Radyoloji kaç yıllık?

1219 sayılı Kanunun EK-1 sayılı çizelgesinde 4 (dört) yıl olarak belirlenmiş olan Radyoloji uzmanlık eğitim süresi 5 (beş) yıla çıkarılmıştır. Uygulama tarihinde başlayacaktır.

Ne kadar Paramedik mezunu var?

Türkiye genelinde 326 ayrı İlk ve Acil Yardım Bölümü bulunduğunu ve atama bekleyen 80 bin paramediğin olduğunu hatırlatan gençler, her yıl mezun olan kişi sayısının yaklaşık 15 bin olduğunu; bu yıl atanan paramedik sayısının ise 1000 olduğunu belirtti.

Kac tibbi laboratuvar mezunu var?

MEZUN SAYISI 80 BİN Covid-19 salgınında en temel görevlerden birini üstlenen Tıbbi Laboratuvar Teknikerleri her yıl ortalama 10 bin mezun vermektedir. Günümüzde toplam mezun sayısı 80 bine yaklaşmıştır.

Anestezi teknikeri en son kaç puanla atandi?

2020/14 atamalarında anestezi teknikeri mesleğine yerleştirmede kullanılan en büyük taban puan 96,608 olarak görülürken 2020/14 en küçük anestezi teknikeri atama taban puanı ise 88,175 olarak ortaya çıkmıştır.

Radyoloji Doktoru nedir ne iş yapar?

Radyoloji uzmanı; radyoloji alanında teşhis ve tedavi sürecinde hastaların hastalıklarını takip eden ve tedavi amaçlı radyolojik işlemleri yapan kişiye verilen mesleki unvandır. Söz konusu alanda uzman doktor tarafından muayene ve testler yapılarak teşhis konulur.