Karın üst bölgesi neden ağrır?

İçindekiler:

  1. Karın üst bölgesi neden ağrır?
  2. Sağ karın boşluğu neden ağrır?
  3. Üst karın ağrısı ne demek?
  4. Göbek üstünde ağrı neden olur?
  5. Karnın sağ alt tarafında ağrı neden olur?
  6. Karnın sağ alt tarafında ağrı için hangi doktora gidilir?
  7. Göbek düşmesi belirtileri nelerdir?
  8. Göbeğimin sol tarafı ağrıyor neden?
  9. Karnın sağ alt tarafında ne var?

Karın üst bölgesi neden ağrır?

Üst sağ bölgede şiddetli ağrının en önemli nedeni safra kesesinde iltihaplanmadır. Bu durumda ortaya çıkan ağrı göbeğe ve bele yayılabilir. Bazen pankreas veya onikiparmak bağırsağından kaynaklanan hastalıklar da karnın sağ üst bölgesinde ağrıya neden olabilir.

Sağ karın boşluğu neden ağrır?

Karın sağ üst bölümünde olan ağrılardan karaciğer, safra kesesi ve yollarının hastalıkları ve ülser sorunları sorumlu olabilir. Karın sol üst bölümünde olan ağrılarının sebebi dalak, pankreas, ve karın şah damarının (aorta) hastalıkları olabilir.

Üst karın ağrısı ne demek?

Karnın sağ üst tarafında ağrı genellikle karaciğer ve safra kesesini işaret eder. Karnın sağ üst tarafında ani ve şiddetli ağrı, ağrının sağ omza doğru yayılması, ağrının özellikle fazla yemek yedikten sonra meydana gelmesi safra kesesi taşı belirtisi olabilir.

Göbek üstünde ağrı neden olur?

Mide ve bağırsak bozuklukları, böbrek taşları, kadın ve erkek üreme organlarının hastalıkları, şeker hastalığı, böbrek üstü bezi hastalıkları, kadınlarda adet sancıları, bazı kan hastalıkları, kurşun ve morfin gibi maddelerin zehirlenmeleri ve zona gibi hastalıklar nedeni ile karın ağrısı oluşabiliyor.

Karnın sağ alt tarafında ağrı neden olur?

Apandisit. Ağrı süreklidir, zamanla artabilir ve karnın alt bölgesinin sağ kısmında görülür. Başlangıçta göbek deliği çevresinde oluşan ağrı zamanla karnın sağ tarafına kayabilir. Beraberinde iştah kaybı ve ateş yaşanabilir.

Karnın sağ alt tarafında ağrı için hangi doktora gidilir?

Karın ağrısı olan kişilerin öncelikle aile hekimine muayene olması gerekir. Eğer karın ağrısı sebebiyle bir uzmana muayene olmak gerekirse çocuklar için çocuk hastalıkları uzmanına, yetişkinler için de genel cerrahi uzmanına muayene olmak gerekir.

Göbek düşmesi belirtileri nelerdir?

  • Göbek ve çevresinde ağrı veya ağırlık hissedilmesi, şişlik, ödem ve hassasiyet oluşması,
  • Halsizlik, hazımsızlık, bitkinlik, yorgunluk hissetmek,
  • Karın bölgesinde gaz sıkışması ve şişlik,
  • Kalçalara, bele, uyluklara ve ayaklara yansıyan ağrı,
  • Kayma yukarı doğru olduysa kabızlık, bulantı ve kusma,
Daha fazla öğe...

Göbeğimin sol tarafı ağrıyor neden?

Karnın sol tarafı neden ağrırır? Divertikülit alt sol karın ağrısının en yaygın nedenlerinden biridir. Divertikülit, bağırsak duvarındaki divertikülün (küçük torbalar) enfekte olduğu ve iltihaplandığı zaman ortaya çıkar. Divertikülit yaşlılarda daha yaygın eğilimliyken, genç insanlarda da gelişebilir.

Karnın sağ alt tarafında ne var?

Karın boşluğunun sağ alt kısmında bulunur. İnce bağırsağın bittiği, kalın bağırsağın başladığı ve halk arasında kör bağırsak olarak bilinen bölgede yer alır.