Çocuklarda anti CMV IgG pozitif ne demek?

İçindekiler:

  1. Çocuklarda anti CMV IgG pozitif ne demek?
  2. Anti rubella IgG yüksek olması ne demek?
  3. CMV nedir belirtileri?
  4. Hamilelikte rubella pozitif çıkması ne demek?
  5. Anti rubella IgG pozitif çıkması ne demek?

Çocuklarda anti CMV IgG pozitif ne demek?

Anti CMV İGG Normal Değerleri Test sonucunun 4 AU/ml ve daha düşük olması negatif anlamına gelir. 4 AU/ml ila 5 AU/ml arasın sonuç sınırda kabul edilir. Sonucun 5 AU/ml ve üzerinde olması ise pozitiftir. Yani kişinin daha önce bu enfeksiyonu geçirdiğini gösterir.

Anti rubella IgG yüksek olması ne demek?

Bu kapsamda yapılan Rubella IgG'nin pozitif olması durumunda söz konusu o bireyin kızamıkçık hastalığına karşı bağışıklığının olduğunu gösterir. Diğer bir tabir ile Rubella IgG pozitif çıkması kişinin rubella (kızamıkçık) hastalığına bağışık olması demektir.

CMV nedir belirtileri?

Sitomegalovirüs enfeksiyonu genellikle belirti vermeden geçirilir. Bazı vakalarda ise hafif ateş, halsizlik, boğaz ağrısı, eklem ağrıları, lenf bezlerinde şişme görülür. Hasta CMV enfeksiyonu ilk kez geçiriyorsa buna primer enfeksiyon adı verilir.

Hamilelikte rubella pozitif çıkması ne demek?

Rubellaya karşı bağışıklık olup olmadığı kanda yapılacak olan serolojik bir incelemeyle kolaylıkla anlaşılabilir. Rubella IgG'nin pozitif olması, o kişinin kızamıkçığa karşı bağışıklığının olduğunu gösterir. Rubella enfeksiyonu hamilelik sırasında geçirildiğinde bebekte ciddi hasarlara ya da düşüklere neden olabilir.

Anti rubella IgG pozitif çıkması ne demek?

Kişinin rubella (kızamıkçık) ya karşı bağışıklık olup olmadığı ise kanda yapılacak olan serolojik bir incelemeyle yoluyla çok kolay bir şekilde anlaşılabilmektedir. Bu kapsamda yapılan Rubella IgG'nin pozitif olması durumunda söz konusu o bireyin kızamıkçık hastalığına karşı bağışıklığının olduğunu gösterir.