Yeşil kil maskesi ne sıklıkla kullanılır?

İçindekiler:

  1. Yeşil kil maskesi ne sıklıkla kullanılır?
  2. Yeşil kil maskesi hangi cilt tipine uygun?
  3. Evde yeşil kil maskesi nasıl yapılır?
  4. Altin maske haftada kaç kez uygulanır?
  5. Beyaz kil yüze sürülür mü?

Yeşil kil maskesi ne sıklıkla kullanılır?

Kil maskesini hassas cilde sahip olanlar haftada 1 kere. Yağlı ve karma ciltlere sahip olanlar ise haftada en fazla iki defa uygulamalıdır.

Yeşil kil maskesi hangi cilt tipine uygun?

Yağlı ciltler için uygun olan kil rengi yeşildir. Kuru ve hassas ciltler için ise genellikle beyaz kil tavsiye edilir. Kil maskesinin cildi fazla kurutmasını kurutmasını istemeyen kişiler ise maskenin içerisine nemlendirici kıvamında yağlar ekleyebilirler.

Evde yeşil kil maskesi nasıl yapılır?

Siyah noktalarınız varsa bir tatlı kaşığı papatya suyu ile bir çay kaşığı yeşil kili kıvam alana kadar karıştırın. Daha sonra göz çevrenize dikkat ederek cildinize uygulayın. Maskeniz kuruyana kadar bekleyin. Kuruduktan sonra ılık su ile cildinizi temizleyin ve bu uygulamayı her hafta bir gün olacak şekilde deneyin.

Altin maske haftada kaç kez uygulanır?

Yağlı cilt tipine sahip olanlar bu maskeyi haftada 1 kez, kuru ve hassas cilt tipine sahip olanlar ise 2 haftada 1 kez uygulayabilir.

Beyaz kil yüze sürülür mü?

Beyaz kil maskesi ciltteki kan dolaşımının hızlanmasını sağlıyor, yaşlanma karşıtı bir etki oluşturuyor. Cildin temizlenmesine yardımcı oluyor. Gözeneklerin temizlenmesini sağladığından tıkanmış gözeneklerin de açılmasını, cildin nefes almasını sağlıyor. Aynı zamanda gözeneklerin sıkılaşmasına da yardımcı oluyor.