UYAP dosya sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. UYAP dosya sorgulama nasıl yapılır?
  2. E-devlet ile UYAP a nasıl girilir?
  3. Yeni UYAP uygulaması ile giriş nasıl yapılır?
  4. Uyaptan neler öğrenebilirim?
  5. UYAP üzerinden dava takibi nasıl yapılır?
  6. Dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?
  7. UYAP Vatandaş Portal girişi ne demek?
  8. UYAP uygulaması hangi programla açılır?
  9. UYAP lisans kontrolü başarısız hatası nasıl düzeltilir?
  10. Uyapı kimler kullanabilir?
  11. UYAP Vatandaş portalında hangi bilgilere erişebilir?
  12. Dava takibi nasıl yapılır?
  13. UYAP vatandas Portalı üzerinden dava takipleri nasıl yapılır?
  14. Karara bağlanan dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?
  15. Dava dosyasının içeriğini nasıl öğrenebilirim?
  16. Dava dosya içeriğini nasıl görebilirim?
  17. UYAP vatandas Portalına giriş yapan kişiler davalarla ilgili hangi bilgilere erişemez?

UYAP dosya sorgulama nasıl yapılır?

Kişiler UYAP sitesine giriş yaparak, tüm dosyalarınızı görüntüleyebilirsiniz. https://vatandas.uyap.gov.tr/main/vatandas/index.jsp?v=3702 linkini kullanarak UYAP sistemine giriş yapabilir ve dosyanızın olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

E-devlet ile UYAP a nasıl girilir?

1- http://avukat.uyap.gov.tr adresine gidilir, gidilen sayfada sağ üst köşede bulunan "Sisteme Giriş" butonuna tıklanır. 2- Açılan sayfada "E-devlet aracılığı ile giriş" seçeneği ile devam edilir. 3- Kimlik doğrulama sayfasında ilgili alana imza sahibinin TC Kimlik Numarası girilir ve "Devam et" seçeneğine tıklanır.

Yeni UYAP uygulaması ile giriş nasıl yapılır?

Yeni UYAP Uygulaması İle Giriş Kullanımı ise şöyle olmaktadır bu seçenek tıklandığında bilgisayara küçük bir yazılım indirilmektedir ve bunun kurulumu yapıldıktan sonra masaüstüne UYAP Giriş diye bir simge gelecektir. Artık UYAP sistemine giriş bu simge aracılığıyla kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

Uyaptan neler öğrenebilirim?

Bu çerçevede UYAP ile entegrasyon sağlanan Adli Sicil Bilgi Sistemi'nden sabıka kayıtları, MERNİS'ten nüfus kayıtları ve Adres Kayıt Sistemi'nden adres kayıtları, POLNET'ten ehliyet kayıtları, Merkez Bankasından döviz kurları, TAKBİS'ten tapu ve kadastro kayıtları yargı birimlerince otomatik olarak anında ...

UYAP üzerinden dava takibi nasıl yapılır?

Elektronik ortamda davalarını takip etmek isteyen vatandaşlarımız UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemine https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas/index.jsp adresinden giriş yapabilmektedir. Bunun yanında E-Devlet şifreleriyle, mobil imza ile ya da Elektronik İmza ile de sisteme giriş sağlanabilmektedir.

Dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Dava Sonucu Nereden Öğrenilir? e-Devlet sistemi üzerinden ve ilgili adliyedeki mahkeme kalemine giderek dava sonucunuzu öğrenmeniz mümkündür. Ayrıca davanız sonuçlandıktan sonra dava sonucu adresinize tebligat olarak gönderilecektir.

UYAP Vatandaş Portal girişi ne demek?

Türkiye genelinde, tüm adli ve idari mahkemeler ile icra dairelerinde Vatandaşların elektronik ortamda takip etmek üzere Adalet Bakanlığı tarafından sunulan bir hizmettir.

UYAP uygulaması hangi programla açılır?

UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemine https://vatandas.uyap.gov.tr adresinden giriş yapılır. Açılan sayfada “Programlar” başlığı altında “UYAP Editör Programı” indirilir.

UYAP lisans kontrolü başarısız hatası nasıl düzeltilir?

UYAP Avukat Portal Bilgi Sistemine giriş aşamasında "Lisans Kontrolü Başarısız" hatası almanız halinde; Google Chrome tarayıcı ile https://avukat.uyap.gov.tr sayfasının sağ üst kısmında yer alan "Sisteme Giriş" > "E-İmza Girişleri" sekmesinde yer alan "Yeni UYAP Uygulaması ile Giriş" butonuna tıklayarak uygulamayı ...

Uyapı kimler kullanabilir?

UYAP'a Kimler Girebilir? Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) Adalet Bakanlığı'na hizmet vermektedir. Adalet Bakanlığı çalışanları, avukatlar, vatandaşlar, davacılar, davalılar, vatandaşlar, kısacası Adalet ile ilgili işlem yapması gereken herkes UYAP'ı rahatlıkla kullanabilir.

UYAP Vatandaş portalında hangi bilgilere erişebilir?

Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapan vatandaşlarımız UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebilir fakat veri güvenliği açısından dava açma ve evrak gönderme işlemlerini e-imza girişi olmadan yapamazlar.

Dava takibi nasıl yapılır?

MAHKEME DAVA DOSYA SORGULAMA https://www.turkiye.gov.tr/davalarim sorgu ekranından adınıza açılmış veya açtığınız davalar, bu davaların yayınlanan sonuçları üzerinden var olan mahkemelerinizin bilgilerini öğrenebilir ve dosya takibi yapabilirsiniz.

UYAP vatandas Portalı üzerinden dava takipleri nasıl yapılır?

Elektronik ortamda davalarını takip etmek isteyen vatandaşlarımız UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemine https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas/index.jsp adresinden giriş yapabilmektedir. Bunun yanında E-Devlet şifreleriyle, mobil imza ile ya da Elektronik İmza ile de sisteme giriş sağlanabilmektedir.

Karara bağlanan dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?

Dava Karar Sorgulama
  1. Dilekçe verilerek ilgili kurumlara başvuru yapılması
  2. UYAP bilgi bankasından sorgulama yapılması ve bilgi alınması
  3. www.turkiye,gov.tr adresi ya da E-Devlet Sisteminden sorgulama işlemlerinin yapılması
BE

Dava dosyasının içeriğini nasıl öğrenebilirim?

Vatandaş Uyap'a girdiğinizde sol menüden "Dosya Sorgulama" sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda "Dosya Görüntüle"ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.

Dava dosya içeriğini nasıl görebilirim?

Vatandaş Uyap'a girdiğinizde sol menüden "Dosya Sorgulama" sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda "Dosya Görüntüle"ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.

UYAP vatandas Portalına giriş yapan kişiler davalarla ilgili hangi bilgilere erişemez?

NOT: Sisteme e-devlet şifresi ile giriş yapan vatandaşlarımız UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebilir fakat veri güvenliği açısından dava açma ve evrak gönderme işlemlerini e-imza girişi olmadan yapamazlar.