Beyaz yaka Ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Beyaz yaka Ne iş yapar?
  2. İşçi ve mavi yaka nedir?
  3. Altın Yaka ne demek?
  4. Mavi Yaka Suçları nedir?
  5. Vestel iş başvurusu nasıl yapılır?
  6. Altın Yakalı Çalışan ne demek?
  7. Vestel eleman alıyor mu?

Beyaz yaka Ne iş yapar?

Ofis çalışanı olarak da bilinen beyaz yakalılar, ağırlıklı olarak şirketlerin satış, pazarlama, yönetim, planlama, AR-GE, insan kaynakları ve halkla ilişkiler departmanlarında görev alır. Beyaz yaka işler şirket yönetimindeki en üst kademelere kadar yükselen hiyerarşik bir yapıyı takip eder.

İşçi ve mavi yaka nedir?

Temizlik sektörü, güvenlik, bakım- onarım ve üretim tezgahı gibi iş sahalarında çalışan kişiler de mavi yaka olarak adlandırılırlar. Özellikle beyaz yaka ve mavi yaka arasındaki en önemli fark çalışma alanlarından çıkar. Beyaz yaka ofis çalışanı olarak bilinirken mavi yaka ise işçi sınıfını temsil etmektedir.

Altın Yaka ne demek?

Peki kimdir bu altın yakalılar? İyi eğitim görmüş, yüksek vasıflı, teknolojiyi çok iyi kullanabilen üst düzey beyaz yakalılardır. ... Altın yakalılarda yöneticilik vasıflarından ziyade, bilgiyi üretme ve kullanmadaki yetkinlikleri, problem çözmedeki kabiliyetleri, yaratıcılıkları ve zekaları önemlidir.

Mavi Yaka Suçları nedir?

Ekonomik suçlar, temelde “beyaz yaka” diye tabir edilen suçlar için kullanılmaktadır. Bu suçlar, “mavi yaka” diye adlandırılan nispeten eğitimleri ve yaşayış tarzları daha alçak gönüllü kimselere göre daha üst düzey yaşayan “beyaz yaka” çalışanları tarafından işlenmektedir.

Vestel iş başvurusu nasıl yapılır?

Başvurular nasıl yapılacak? VESTEL, personel alımlarını internet sitesi üzerinden yapıyor. İş başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar formu doldurarak iş için başvurabiliyor. VESTEL, uygun gördüğü işçilerle iletişime geçerek iş kadrolarına dahil ediyor.

Altın Yakalı Çalışan ne demek?

Peki kimdir bu altın yakalılar? İyi eğitim görmüş, yüksek vasıflı üst düzey beyaz yakalılardır. Bu sınıfa dahil olanların en önemli özellikleri, mevcut olan yüksek teknoloji ürünü iletişim olanaklarını, bilgisayarları ve yüksek teknolojiyle çalışan her türlü araçları kullanabilmeleridir.

Vestel eleman alıyor mu?

Vestel, Manisa Vestel City'deki fabrikalarında görevlendirilmek üzere 603 işçi istihdam edilecek. Yeni alımlarla şirketin istihdam kapasitesinde yüzde 4'e yakın büyüme sağlayacak. İşçi alımları 2020 Temmuz ayı sonuna kadar devam edeceği bildirilmişti. İhtiyaç halinde alımlar devam edecek.