Toplu taşımada HES kodu nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Toplu taşımada HES kodu nasıl alınır?
  2. Toplu taşımada HES kodu gerekir mi?
  3. HES kodu hala zorunlu mu?
  4. Kent Karta HES kodu nasıl yüklenir?
  5. Otobüs biletine HES kodu nasıl alınır?
  6. Toplu taşımada HES kodu ne zaman başlayacak?
  7. Toplu taşımada HES kodu ne zaman başlıyor?
  8. HES kodu kime zorunlu?
  9. HES kodu olmadan metrobüse binilir mi?
  10. HES kodu karta nasıl tanımlanır?
  11. Otobüslerde HES kodu nedir?
  12. HES kodu ne zaman zorunlu?
  13. HES kodu ne zaman geçerli?

Toplu taşımada HES kodu nasıl alınır?

Telefonlarının mesaj bölümüne giriş yapan kullanıcılar HES yazıp aralarında boşluk bırakacak şekilde T.C kimlik numarasını, Türkiye Cumhuriyeti Kimliğinde bulunan seri numarasının son 4 hanesini ve kod paylaşım süresini yazıp 2023'e kısa mesaj (SMS) yollayarak kodu edinebilir.

Toplu taşımada HES kodu gerekir mi?

İçişleri Bakanlığı'ndan yayımlanan genelge ile şehir içi toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu getirilmişti. HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkart'lar bugünden itibaren toplu taşımada kullanılamayacak.

HES kodu hala zorunlu mu?

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede HES kodu zorunluluğunun kalktığına dair bir açıklama bulunmuyor. Bu sebeple HES kodu kullanımı devam edecek.

Kent Karta HES kodu nasıl yüklenir?

Öncelikle; Kişisel bilgilerinizi ekrandaki boşluklara doldurunuz ardından İzmirimKart'ınızın üzerinde yazan kart numarasını giriniz. Son olarak HES kodunu giriniz, belirtilen koşulları onaylamanızın ardından kaydet butonuna basınız.

Otobüs biletine HES kodu nasıl alınır?

OTOBÜS KARTINA HES KODU YÜKLEME * HES Kodu 2023'e SMS atarak alınabilmektedir. HES TC Kimlik No ve Seri No'nun son dört hanesini ve kaç günlük HES kodu istediğinizi yazıp aralara boşluk bırakarak 2023'e SMS atmanız halinde HES kodunuz SMS olarak gelecektir.

Toplu taşımada HES kodu ne zaman başlayacak?

İstanbul'da toplu taşıma için kullanılan İstanbulkartlara koronavirüs tedbirleri kapsamında tarihi ile HES kodu zorunluluğu getirildi.

Toplu taşımada HES kodu ne zaman başlıyor?

İçişleri Bakanlığınca yayınlanan "Şehir İçi Toplu Ulaşımda HES Kodu Sorgulaması" başlıklı genelge uyarınca İstanbulkartlar ile HES kodlarının eşleştirilmesi işlemleri aralık ayında başlatıldı. Bu kapsamda, 'den itibaren toplu ulaşımda HES kodu eşleştirilmemiş İstanbulkartlar geçersiz sayılacak.

HES kodu kime zorunlu?

HES kodu tüm yolcuların güvenli bir şekilde yolculuk etmeleri için tasarlandı. Uçak, tren ve otobüs yolculuklarında geçerli olan bu sistemin kullanımı yurt içi seyahatlerde yetişkin ve çocuk yolcular için zorunlu iken 2 yaşından küçük bebek yolcuların bu koda sahip olmaları gerekmiyor.

HES kodu olmadan metrobüse binilir mi?

Toplu taşımada HES kodu zorunluluğu başladı: Kartlarını eşleştirmeyenler de araçları kullandı İstanbul'da toplu ulaşım araçlarındaki HES kodu zorunluluğu bu sabah başladı. Toplu ulaşımın yoğun kullanıldığı Cevizlibağ 'da İstanbulkartını, HES kodu ile eşleştirmeyenlerin de metrobüsü rahatlıkla kullanabildiği görüldü.

HES kodu karta nasıl tanımlanır?

Hayat Eve Sığar uygulaması ya da SMS üzerinden aldığınız HES kodunu ve kişisel bilgilerinizi İstanbulkart sitesindeki gerekli alanlara doldurarak İstanbulkart ve hes kodunuzu eşleştirebilirsiniz.

Otobüslerde HES kodu nedir?

HES kodu (Hayat Eve Sığar kodu), yurt içi uçuşlarda gerekli olan, güvenli bir seyahat sağlama amacıyla T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından zorunlu tutulan 10 haneli bir koddur. Yurt içi yolculuklarınızda, uçak, tren ve otobüs bileti satın alma sürecinde bu kodu edinip ilgili alana girmeniz gerekiyor.

HES kodu ne zaman zorunlu?

1 Aralık 2020 tarihli ve 110 No.lu karar ile alışveriş merkezlerine-AVM girişte, tarihli ve 14 No.lu karar ile HES kodu kontrol edilmeksizin müşteri kabul edemeyecek olan yeme içme (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) yerlerinde HES kodu kontrollerinin yapılması zorunluluğu getirilmişti.

HES kodu ne zaman geçerli?

Paylaşım Süresi'nin geçerli olması için gün sayısının, uçuş tarihinizden en az 8 gün sonrasını da kapsaması gerekiyor. Örneğin; 15 gün sonra seyahat edecekseniz kod alırken uçuş tarihinizi en az 23 gün sonrası için seçmeniz yeterli.