Idari izin maaş kesintisi olur mu?

İçindekiler:

  1. Idari izin maaş kesintisi olur mu?
  2. Idari izinli iken yıllık izin alınır mi?
  3. Idari izinde yol yemek kesilir mi?
  4. Idari izinde öğretmen ek ders alır mı?
  5. Idari izinli iken şehir dışına çıkabilir mi?
  6. Kimler idari izinli olacak?
  7. Yillik izinlerde yemek parasi kesilir mi?
  8. Yıllık izne çıkınca yemek parası kesilir mi?
  9. Idari izinli memurlar ne zaman işe başlayacak?
  10. Idari izin en fazla kaç gün verilebilir?

Idari izin maaş kesintisi olur mu?

Mahkeme kararını verdi: İdari izinli hekimin maaşından kesinti yapılamaz.

Idari izinli iken yıllık izin alınır mi?

Ayşin Sincar: İdari izinlerde çalışılan süreler yıllık izinden düşmez. İdari izinde olan çalışanların ücretlerinde herhangi bir kesinti olmaz. Yıllık izin kullanırken yıllık izin içerisinde idari izin verilen gün olması halinde o günler yıllık izinden düşülmez.

Idari izinde yol yemek kesilir mi?

İdari izinde olan bakanlık çalışanlarının yemek ve servis ücretlerinin ödenmeyeceği açıklandı. Orman Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Koronavirüs nedeniyle çıkartılan genelgeler kapsamında idari izinli sayılan idari personele 7.

Idari izinde öğretmen ek ders alır mı?

Tüm genel idari izinlerde olduğu gibi bu idari izinde de okul yöneticileri ve öğretmenler, üzerlerinde bulunan ders görevlerini yapmış sayılarak, karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılacak.

Idari izinli iken şehir dışına çıkabilir mi?

Kamu kurum ve kuruluşlarında aktif görevde bulunan ya da esnek mesai nedeniyle idari izinde olan tüm personellerin (yıllık izinde oldukları süre hariç) il dışına çıkmamalarına, il dışına çıkmalarının zorunlu olduğu durumlarda ise kurum amirlerinden yazılı onay almalarına, dönüşlerinde ise (yıllık iznini il dışında ...

Kimler idari izinli olacak?

f Kronik hastalığı bulunmayan 60 yaş ve üzeri çalışanlar, 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren göreve başlayacaktır. b Gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadarki süre içerisinde bulunan çalışanlar, İdari izinli sayılmaya devam edilecektir.

Yillik izinlerde yemek parasi kesilir mi?

İşveren İdari Şartnameye veya sözleşmelere şöyle bir düzenleme eklerse; “Ulusal bayramlarda ve tatil günleri hariç şekilde çalışanların işe gelmediği ya da izinli olduğu günler için yemek paraları kesilecektir.” Çalışanın işe gelmediği günlerde yemek paraları kesilir. Çalışanın hiçbir koşulda yemek parası kesilmez.

Yıllık izne çıkınca yemek parası kesilir mi?

Öte yandan, yüklenici ile personeli arasında böyle bir yazılı sözleşme yok ise İş Kanunu'nun 50'inci ve 57'inci maddelerindeki hükümlere göre tatil ücreti hesaplanacağı için kamu idaresinin, yıllık izin, genel tatil gibi günlerde yemek ve yol bedellerini hakedişlerden kesmesi gerekmektedir.

Idari izinli memurlar ne zaman işe başlayacak?

Gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadarki süre içerisinde bulunan çalışanlar idari izinli sayılmaya devam edilecektir. Bu iki durum dışında kalan tüm idari izinli sayılanların 1 Temmuz'dan itibaren göreve başlaması gerekmektedir.

Idari izin en fazla kaç gün verilebilir?

Buna göre mazeret izni 657 sayılı kanunun 104. maddesinin C bendinde düzenlenmiştir ve işveren takdir hakkına bağlı olduğu bilinen mazeret izni devlet memurlarına toplamda en fazla 10 güne kadar verilir.