Havaalanı birleşik mi ayrı mı?

İçindekiler:

  1. Havaalanı birleşik mi ayrı mı?
  2. Sabiha Gökçen havalimanı Nasıl Yazılır?
  3. Hava yolu nasıl yazılır?
  4. Istanbul Atatürk Havalimanı Nasıl Yazılır?
  5. Birebir Nasıl yazılır?
  6. Ülkeler arası nasıl yazılır TDK?
  7. Uluslar arası birleşik mi?
  8. Bir broşür nasıl hazırlanır?

Havaalanı birleşik mi ayrı mı?

Havaalanı kelimesinin ayrı mı yoksa bitişik mi yazılacağına dair tartışmalar mevcuttur. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin bitişik olarak yazılması doğru olan yazım halidir. Cümle içinde kullanım: Beni havaalanına bırakır mısın?

Sabiha Gökçen havalimanı Nasıl Yazılır?

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (IATA: SAW,ICAO:LTFJ) Pendik ilçesi sınırlarında inşa edilen İstanbul'un 2. havalimanı.

Hava yolu nasıl yazılır?

Havayolu kelimesinin yanlış yazımında genellikle hava yolu şeklinde hata yapılmaktadır. Hava yolu kelimesinin en doğru şekilde yazımı ''havayolu'' olarak karşımıza çıkıyor.

Istanbul Atatürk Havalimanı Nasıl Yazılır?

Atatürk Havalimanı (IATA: ISL, ICAO: LTBA) veya eski adıyla Yeşilköy Havaalanı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan uluslararası havalimanıydı.

Birebir Nasıl yazılır?

Birebir kelimesinin nasıl doğru şekilde yazılacağı hakkında kişiler araştırmalar yapıyor. Birebir kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılış şekli "birebir" şeklindedir. Kişiler bu kelimeyi genellikle ayrı olarak yazarak yazım yanlışlar yapabiliyor.

Ülkeler arası nasıl yazılır TDK?

Bu sözcüğün doğru bir şekilde kullanımı Türk Dil Kurumu sözlüğü kapsamında uluslararası biçiminde olmalıdır. Yani birleşik olacak şekilde yazılmalıdır. Uluslar arası (Yanlış bir kullanımdır.)

Uluslar arası birleşik mi?

Bu kelimenin “uluslararası, uluslar arası” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı uluslararası şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.

Bir broşür nasıl hazırlanır?

Bu kelime genellikle Bıroşür şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Broşür şeklinde olmalıdır.