Işbirliğiyle nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Işbirliğiyle nasıl yazılır?
  2. Hiç kimse nasıl yazılır?
  3. Ayak üstü nasıl yazılır?
  4. Hiçkimse TDK nasil yazilir?
  5. Hiç kimseden nasıl yazılır?
  6. Tıras nasıl yazilir?
  7. Koleksiyon nasıl yazılır TDK?
  8. Koleksiyon nasıl yazılır?
  9. Kimse bitişik mi ayrı mı?
  10. Hiç kimse birleşik sözcük mü?
  11. Kimse birleşik mi yazılır ayrı mı?
  12. Hiç kimse nasıl yazılır yazım imla kuralları?

Işbirliğiyle nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre İş birliği kelimesinin doğru yazılışı ayrıdır. İş birliği sözcüğü cümle içerisinde örneklerini de hemen aşağıdan bulabilirsiniz. Yaşları otuzu geçmemiş olmak şartı ile her çeşit grupla iş birliğine hazırdılar.

Hiç kimse nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumunda en fazla araştırılan kelimelerden biri de hiç kimse sözcüğüdür. Bu sözcüğün nasıl yazıldığı insanlar tarafından merak edilmektedir. Hiç kimse kelimesinin ayrı bir şekilde yazılması gerekir. Yani "hiç kimse" şeklinde yazılmalıdır.

Ayak üstü nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Ayak üstü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ayaküstü şeklinde olmalıdır.

Hiçkimse TDK nasil yazilir?

Bu kelimenin hiç kimse mi, hiçkimse mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı hiç kimse şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

Hiç kimseden nasıl yazılır?

HİÇ KİMSE TDK İMLA Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, hiç kimse şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "hiçkimse" gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "hiç kimse"dir.

Tıras nasıl yazilir?

TIRAŞ TDK İMLA Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "tıraş"tır.

Koleksiyon nasıl yazılır TDK?

Bu kelime genellikle Kolleksiyon şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Koleksiyon şeklinde olmalıdır.

Koleksiyon nasıl yazılır?

KOLEKSİYON NASIL YAZILIR? Bu kelimenin koleksiyon mu, kolleksiyon mu olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı koleksiyon şeklinde olmalıdır.

Kimse bitişik mi ayrı mı?

TDK YAZIMI HİÇ KİMSE BİRLEŞİK , AYRI MI YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre 'hiç kimse' ayrı olarak yazılmalıdır. Günümüzde birçok kişi bu sözcüğü birleşik olarak kullanır ve hataya düşer.

Hiç kimse birleşik sözcük mü?

Hiç kimse; olmayan kişi, ortalıkta bulunmayan, görünmeyen insan, bir tek kişi bile anlamına gelmektedir. Bu kelime genellikle hiçkimse şeklinde yazılır. Ancak bu yazım yanlıştır. Doğru kullanımı 'hiç kimse' şeklinde olmalıdır.

Kimse birleşik mi yazılır ayrı mı?

TDK YAZIMI HİÇ KİMSE BİRLEŞİK Mİ, AYRI MI YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre 'hiç kimse' ayrı olarak yazılmalıdır. Günümüzde birçok kişi bu sözcüğü birleşik olarak kullanır ve hataya düşer.

Hiç kimse nasıl yazılır yazım imla kuralları?

Hiç kimse; olmayan kişi, ortalıkta bulunmayan, görünmeyen insan, bir tek kişi bile anlamına gelmektedir. Bu kelime genellikle hiçkimse şeklinde yazılır. Ancak bu yazım yanlıştır. Doğru kullanımı 'hiç kimse' şeklinde olmalıdır.