Aykut ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Aykut ne anlama gelir?
  2. Aykut ismi Kur'an ı Kerim'de geçiyor mu?
  3. Türkiyede kaç tane Aykut ismi?
  4. Aykut erkek ismi mi?
  5. Barlas Kuran'da geçiyor mu?
  6. Kutay Kuran'da geçiyor mu?
  7. Kutay ismini koymak caiz mi?

Aykut ne anlama gelir?

Birinci yüzyıldan beri kullanılmakta olan Aykut ismi, Ay ve kut kelimelerinden oluşan birleşik bir isimdir. Ay, dünyanın doğal uydusu anlamına gelirken, kut da şans, baht açıklığı ve uğur demektir. Sözlük anlamı kutlu ay olan Aykut, Türkmenistan ve Tacikistan gibi ülkelerde de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Aykut ismi Kur'an ı Kerim'de geçiyor mu?

Oldukça eski ve köklü bir tarihe sahip olan Aykut adı, kökeni Türkçe olan bir isimdir. Anadolu topraklarında erkek çocukları için çok fazla kullanılan Aykut ismi adına aynı zamanda Kur'an'da geçip geçmediği merak ediliyor. Aykut adı Kur'an'da yer almaz.

Türkiyede kaç tane Aykut ismi?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 36.635 tane Aykut ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 294 sırada. Yani Türkiye'de her 1,227 kişiden biri Aykut. İstanbul'da ise toplam 8.514 tane.

Aykut erkek ismi mi?

Bu isimlerden biri de Aykut'dur. Erkek isimleri arasında ilgi çekiciliğini koruyan Aykut ismi anlamıyla da beğeni kazanıyor.

Barlas Kuran'da geçiyor mu?

Barlas İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Barlas ismi Kur'an içerisinde geçmemektedir. Fakat kişiler yine de bu ismi çocuklarına koyabilirler, oldukça güzel olan bu isim aynı zamanda da caizdir herhangi bir şekilde Barlas ismi caiz olmayan isimler listesinde yer almamaktadır.

Kutay Kuran'da geçiyor mu?

Türkçeden gelen en köklü isimler arasında yer alan Kutay ismi 'uğurlu ay, kutlu ay' anlamına gelirken bunun yanında ipek, ipekli kumaş anlamına da gelmektedir. ... Kutay ismi Kuranda geçmeyen bir isimdir. Kutay İsmi Kur'an'da Geçiyor mu?

Kutay ismini koymak caiz mi?

Kutay isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.