Gizem anlami ne demektir?

İçindekiler:

  1. Gizem anlami ne demektir?
  2. Gizem ne demek TDK?
  3. Gizem ismi günah mı?
  4. Gizem ismi Kur'an ı Kerim'de geçer mi?
  5. Gizem kelimesi nereden gelir?
  6. Gizem hangi dilde ne demek?
  7. Giz ne demek TDK?
  8. Keşif ne demek TDK?
  9. Gizem ismi Türkiye'de kaç kişide var?
  10. Selen kuranda geçiyor mu?
  11. Gizem kelimesi hangi dil?
  12. Gizem isminin kökeni nedir?
  13. G.I ne anlama geliyor?
  14. Vaha ne demek edebiyat?
  15. Keşif kime denir?
  16. Keşif ne demek örnek?
  17. Gizem isimli kişiler nasıl olur?

Gizem anlami ne demektir?

Gizem ismi 'aklın erişemediği' ya da 'çözülemeyen şey' ve 'sır' anlamlarına gelmektedir. Sözlük anlamı üzerinden ise 'sır' karşılığında kullanılan bir isim olduğunu söylemek mümkün. Bu anlamı kapsamında gelecek olan bebeğiniz için harika bir isim verebilirsiniz.

Gizem ne demek TDK?

Gizem, sır, aklın erişemediği ve çözülemeyen şey anlamlarına gelir. Gizem ismi ülkemizde 62000 kişiye verilmiş bir isim olarak rekor kırıyor. Türkçe TDK sözlüğüne göre Gizem'in kelime anlamı ise, sır demektir.

Gizem ismi günah mı?

Gizem isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Gizem ismi Kur'an ı Kerim'de geçer mi?

TDK ; sır, Felsefi alanındaki kelime anlamı; doğaüstü inanç doğruları, Genel Türkçe Lügatı; Sır, giz. GİZEM İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU? Gizem ismi kuranda Geçmiyor. Bir ismin Kuran'da geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel yada kötü bir isim olduğu anlamına gelmez.

Gizem kelimesi nereden gelir?

Kökeni Türkçe olan Gizem ismi yapılan araştırmalara göre ülkemizde en çok tercih edilen isimler listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Aklın erişemediği veya çözülemeyen şey, sır anlamını taşıyan Gizem ismini doğacak kızınıza koyabilirsiniz.

Gizem hangi dilde ne demek?

Kök bakımından Türk dilinden türemiş olan Gizem: Akıl yordamıyla sonuçlandırılamayan, ilginç, kimsenin bilmediği şey anlamına gelir. Sır kelimesi ile eş anlamlıdır.

Giz ne demek TDK?

Yelken gemilerinde mizana direği denilen kıç direkte eğik duran bayrak sereni.

Keşif ne demek TDK?

Ortaya çıkarma, meydana çıkarma: “Meselenin künhü bir türlü keşif ve halledilemiyor.” -R. H. Karay. 2. Var olduğu bilinmeyen bir şeyin ortaya çıkarılması: Amerika'nın keşfi.

Gizem ismi Türkiye'de kaç kişide var?

Ülkemizde, 900 kişiden birinin adı genelde Gizem olarak istatistiklere geçmiştir.

Selen kuranda geçiyor mu?

Selen; müjde anlamına gelen bir isimdir. Selen isminin diğer anlamları ise varlık, bolluk, bereket taşkın anlamlarını da gelmektedir. Selen İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? ... Selen ismi kuranda bulunmayan bir isimdir.

Gizem kelimesi hangi dil?

Kökeni Türkçe olan Gizem ismi yapılan araştırmalara göre ülkemizde en çok tercih edilen isimler listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Aklın erişemediği veya çözülemeyen şey, sır anlamını taşıyan Gizem ismini doğacak kızınıza koyabilirsiniz.

Gizem isminin kökeni nedir?

Kök bakımından Türk dilinden türemiş olan Gizem: Akıl yordamıyla sonuçlandırılamayan, ilginç, kimsenin bilmediği şey anlamına gelir. Sır kelimesi ile eş anlamlıdır.

G.I ne anlama geliyor?

G.I., ABD Silahlı Kuvvetleri mensuplarını veya onların kullandıkları teçhizatı ifade eden terimdir. Sıfat ya da ad olarak kullanılabilir. ... Aynı savaşta bu kısaltma "Govenment Issue" olarak yorumlanmaya başlandı ve ordu ile birlikte yapılan her şeye G.I. denildi.

Vaha ne demek edebiyat?

Vaha, çöllerde görülen, çoğu kez yüze çıkan yer altı sularından kaynaklanan tarım ya da yerleşme bölgesi olarak tanımlanmaktadır. Vaha kelimesinin kullanımı ile alakalı olarak örnekler edebi eserlerde karşılaşılır. Manzum tarzındaki eserlerde şairler vaha kelimesini kullanmışlardır.

Keşif kime denir?

Daha önce kimsenin bilmediği bir şeyi bulmak ve isimlendirmek keşif olarak adlandırılır. Bunun dışında bir kişinin yeni bir bilgi edinmesine de keşif denir.

Keşif ne demek örnek?

Daha önceden bilinmeyen, kimsenin bilmediği bir şeyin ortaya çıkması, özelliklerinin öğrenilmesine keşif denir. ... Amerika Kıtası'nın Kristof Kolomb tarafından keşfi örnek verilebilir. Amerika Kıtası'nda her ne kadar yaşayan kişiler olsa da Avrupa ve diğer kıtalar tarafından var olduğu bilinmiyordu.

Gizem isimli kişiler nasıl olur?

Gizem isminin karakter özellikleri Tefekkürü ifaade eder ve her konuda araştırmacı kişiliği baskın çıkar. Duygusal anlamda zengin bir dünyası vardır; ama zorluklar karşısında çabuk yıkılır. Duygusal ama dışa dönük bir yapısı vardır. Maddi dünyada hep başarılı olur ve zor anlarda bile parayı nereden kazanacağını bilir.