Pirinç maskesi her gün yapılır mı?

İçindekiler:

  1. Pirinç maskesi her gün yapılır mı?
  2. Pirinç masajı nasıl yapılır?
  3. Pirinç suyuyla nasil Beyazlanir?
  4. Pirinç suyunu yüzümüze nasıl uygulamalıyız?

Pirinç maskesi her gün yapılır mı?

Tüm cilt tipleri için uygun olan pirinç unu maskesi, akne ve sivilce izleri için kullanılacaksa iki günde bir uygulayabilirsiniz. Cilt rengini açma amacıyla kullanacaksanız haftada 2 gün yapmanız yeterli olacaktır. Malzemeler: 1 tatlı kaşığı pirinç unu.

Pirinç masajı nasıl yapılır?

Süt ılıdığında yıkadığınız pirinçleri içerisine ekleyin. İki malzemeyi güzelce karıştırdıktan sonra üzerine balı ilave edin. Hazırladığınız maskeyi makyajdan arındırılmış kuru ve temiz cildinize masaj yaparak uygulayın. Maskeyi 15 dakika cildinizde bekletin.

Pirinç suyuyla nasil Beyazlanir?

2 su bardağı pirinci bir kaba koyun ve üzerini kapatıncaya kadar su ekleyin. Sonrasında güzelce ovun ve beyaz unlu kısmının suya karışmasını sağlayın. Ardından süzerek, ağzı kapalı püskürtmeli bir şişeye koyarak, haftada 1 kere cildinize uygulayın.

Pirinç suyunu yüzümüze nasıl uygulamalıyız?

Pirinçleri öğütüp toz haline getirin. Toz halindeki pirinç ile sütü bir araya getirin ve iyice karıştırın. Karışımı temiz cildinize ve boynunuza uygulayın. 30 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada bir defa yapabilirsiniz.