Genizde balgam neden oluşur?

İçindekiler:

  1. Genizde balgam neden oluşur?
  2. Balgam gelmesi iyi midir?
  3. Geniz akıntısından nasıl kurtuldum?
  4. Balgam icin hangi doktora gidilmeli?

Genizde balgam neden oluşur?

Soğuk algınlığı, grip ve sinüzit gibi solunum yolu enfeksiyonları, balgam üretiminin artması ve öksürük sık görülen nedenleridir. Alerjik reaksiyonlar, balgam üretiminin artmasının bir başka nedenidir. Baharatlı yiyeceklerin tüketimi bile burun pasajlarında aşırı mukus üretimine neden olabilir.

Balgam gelmesi iyi midir?

Balgam, rahatsız edici bir durum olasa da solunum sistemi için hayati öneme sahiptir. Mukus, ağız, burun, sinüsler, boğaz, akciğerler ve gastrointestinal sistem hatları için son derece faydalıdır. Ancak balgam, burun ve göğüs tıkanıklıklarına, diğer yandan da, şiddetli öksürüklere neden olabilmektedir.

Geniz akıntısından nasıl kurtuldum?

- Taze bal ve limon karışımı içmek, - Buruna yakın bölgeye nane yağı uygulaması yapmak, - Günde 2-3 kez sıcak çorba içmek, - Günlük olarak içilen suya az miktarda elma sirkesi ilave etmek geniz akıntısına iyi gelir.

Balgam icin hangi doktora gidilmeli?

Balgam sanıldığının aksine tükürük bezleri tarafından değil, akciğer tarafından üretilir. Sorunun başlıca kaynağı akciğer olduğundan dolayı mutlaka bir göğüs hastalıkları uzmanı ile görüşülmelidir. Duruma göre doğrudan bu bölüm tarafından, gerektiğinde de endokrin uzmanları tarafından tedavi gerçekleştirilir.