Ece ismi nereden gelir?

İçindekiler:

  1. Ece ismi nereden gelir?
  2. Ece Eski Türkçede ne demek?
  3. Ecem ismi hangi dil?
  4. Ece ne demek Kuranda?
  5. Ecem kuranda geçiyor mu?
  6. Simay ismi ne anlama gelir?
  7. Ece Türkçe mi?
  8. Ece farsca ne demek?
  9. Ecem Türkçe mi?
  10. Ecem Kürt ismi mi?
  11. Eda ismi kuranda var mı?
  12. Ecem isminin kökeni ne?
  13. Ecem ismi ne anlama gelmektedir?

Ece ismi nereden gelir?

Ece sözlük anlamı itibari ile kraliçe, büyük kadın, güzel kadın şeklinde kullanılan isimdir. Türkçe kökenli olan ece ismi kız çocuklarına, tek başına ya da yanında ikinci bir isimle verilmektedir.

Ece Eski Türkçede ne demek?

Eje, Türk ve Altay mitolojisinde yeryüzündeki ilk kadın, Havva. Ece, Eçe, Ejey, Ecey de denir. Sümerlerdeki Ecem (Kraliçeler Tanrıçası) ile de bağlantılıdır. Türkçede abla, kraliçe gibi anlamları vardır.

Ecem ismi hangi dil?

Kökeni Türkçe olan bu güzel isim Türk tarihinin pek çok farklı medeniyetlerin de kullanılmış adları arasında yer almaktadır. Farklı dönemlerde üst kademe kesimler için kullanılmış bir isim olarak öne çıkıyor. Eğer kız çocuğumuz için bir isim arıyorsanız Ecem en güzel seçenekler arasında yer almaktadır.

Ece ne demek Kuranda?

Ece ismi Kur'an-ı Kerim içerisinde yer almamaktadır. Fakat bu ismin Kur'an- ı Kerim içerisinde yer almaması bu ismin konulmasının caiz olmadığı anlamına gelmez. Bu ismin konulmasında dinen bir sakınca bulunmamaktadır.

Ecem kuranda geçiyor mu?

Ecem ismi Kuran'da geçmemektedir.

Simay ismi ne anlama gelir?

Simay ismi, gümüş kadar güzel olan, gümüş ışığı kadar parlak olan anlamına gelir. Kökeni Türkçe ve Farsçaya dayanan Simay ismi, iki farklı dilin kökeniyle oluşmuştur. Dolayısıyla Simay ismi hem Türkçe hem de Farsça kökenlidir.

Ece Türkçe mi?

Etimoloji. (Ec/Eç/Eş) kökünden türemiştir. Sümer kökenli olduğu söylenmektedir. Türkçede büyük kızkardeş, kraliçe anlamları vardır.

Ece farsca ne demek?

Farsça sözcük Farsça abr أبر "bulut" sözcüğünden +ī ekiyle türetilmiştir. Bu sözcük. Eski Farsça sözcük Avesta (Zend) dilinde aynı anlama gelen avra- sözcüğü ile eş kökenlidir. Avestaca sözcük Sanskritçe abhrá अभ्र z "yağmur bulutu" sözcüğü ile eş kökenlidir.

Ecem Türkçe mi?

Ecem Türkçe anlamı ile beraber, 'kraliçem, benim sultanım' şeklinde çok özel bir karşılık bulunmaktadır. Üstelik bu isim Türkçe kökenli olarak çok eski dönemlerden günümüze kadar ulaşmış güzel isimler arasında yer almaktadır.

Ecem Kürt ismi mi?

Türkçe kökenli olan Ecem ismi benim sultanım Kraliçem, sevgili kraliçe anlamına gelmektedir.

Eda ismi kuranda var mı?

Eda TDK Anlamı Bunlar; davranış, naz ve anlatış biçimi olarak sıralanmaktadır. Bunun yanı sıra Eda, genellikle Kuran-ı Kerim'de geçtiği için çocuklara verilen bir isimdir. Kuran-ı Kerim'in Bakara Suresi'nde geçen Eda, bir görevi yerine getirme manası taşımaktadır.

Ecem isminin kökeni ne?

Kökeni Türkçe olması ile beraber şu anki anlamı, 'Kraliçem, benim sultanım' şeklinde ifade edilmektedir. Böylesi güzel ve özel anlamı eşliğinde Ecem ismini kız çocuğunuz için değerlendirebilirsiniz.

Ecem ismi ne anlama gelmektedir?

Ecem Türkçe anlamı ile beraber, 'kraliçem, benim sultanım' şeklinde çok özel bir karşılık bulunmaktadır. Üstelik bu isim Türkçe kökenli olarak çok eski dönemlerden günümüze kadar ulaşmış güzel isimler arasında yer almaktadır. Ecem adını kız çocuğunuz için kullanabilirsiniz.