65 yaş üstü toplu taşımaya hangi saatlerde biniyor?

İçindekiler:

  1. 65 yaş üstü toplu taşımaya hangi saatlerde biniyor?
  2. Sokağa çıkma yasağı saatleri değişti mi?
  3. Akşam kaça kadar sokağa çıkma yasağı var?
  4. 65 yaş üzerine seyahat yasağı var mı?
  5. 65 yaş yasağı kalktı mı?

65 yaş üstü toplu taşımaya hangi saatlerde biniyor?

Corona virüsü salgınında risk grubu içerisinde yer alan 65 yaş üstü vatandaşlar şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacak. Aşı olmayan 65 yaş ve üzeri kişiler hafta içi günlerde sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Sokağa çıkma yasağı saatleri değişti mi?

Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 22.00 - 05.00 saatleri arasında; Pazar günleri ise Cumartesi günü saat 22.00'den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayacak ve Pazartesi günü saat 05.00'te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması ...

Akşam kaça kadar sokağa çıkma yasağı var?

Kademeli normalleşme adımları ilan edilen sokağa çıkma yasağı saatleri yeni aşamada 1 Temmuz'dan itibaren kaldırılıyor ancak o tarihe dek bugün de dahil olmak üzere sokağa çıkma yasağı 22:00 – 05:00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecek.

65 yaş üzerine seyahat yasağı var mı?

17 Mayıs'ta açıklanan Yeni Kademeli Normalleşme kararlarıyla birlikte 65 yaş üstü vatandaşların seyahat izin belgesi alma zorunluluğu kaldırıldı. Artık 65 yaş üstü vatandaşlar uçak, otobüs, tren gibi toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları yolculuklar öncesinde Seyahat İzin Belgesi almak zorunda kalmayacak.

65 yaş yasağı kalktı mı?

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan kademeli normalleşme adımları kapsamında yayınlanan genelgede 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşları ilgilendiren maddeler de yer aldı. 65 yaş üstü ve 18 yaş altı için sokağa çıkma yasağı bu genelge ile kaldırıldı ancak toplu ulaşım araçlarını kullanmaları yasaklandı.