Tokat'ın kaç ili var?

İçindekiler:

  1. Tokat'ın kaç ili var?
  2. Tokat ili nasıl bir yer?
  3. Tokat'ın en büyük ilçesi neresidir?
  4. Tokat hangi illere yakın?
  5. Tokat'ın kaç tane kazası var?
  6. Tokat'ın kaç kazası var?
  7. Tokat'ın en meşhur yeri neresi?
  8. Tokattan ne hediye alınır?
  9. Tokatın ilçeleri kaç tane?
  10. Tokatın kaç kazası var?
  11. Tokat Hangi şehre yakın?
  12. Tokat'ta çay yetişir mi?
  13. Tokat ilimizin özellikleri nelerdir?
  14. Tokat'ın en gelişmiş ilçesi hangisi?
  15. Tokat'ın ilçeleri kaç tane?
  16. Tokat kaz golu nerede?
  17. Tokat ilimizin neyi meşhur?
  18. Tokat neyi ile meşhurdur?

Tokat'ın kaç ili var?

Tokat
İlçe Sayısı:11
Belediye Sayısı:37
Köy Sayısı:616

Tokat ili nasıl bir yer?

Tokat, bir Karadeniz ili olsa da ilçelerinden bazıları İç Anadolu Bölgesi sınırlarındadır. 118.738 kişilik nüfusa sahip Tokat'ın güneyinde Sivas, kuzeydoğusunda Ordu, batısında Amasya, kuzeyinde Sams​un ilçeleri vardır. Tokat, Karadeniz Bölgesi'nde olduğundan şehre Karadeniz iklimi hâkimdir.

Tokat'ın en büyük ilçesi neresidir?

Erbaa genel ve merkez nüfus bakımından Tokat'ın en kalabalık ilçesi oldu. 2014 yılında olan merkez nüfusu ile merkez nüfusu bakımından Tokat'ın en büyük ilçesi olan Turhal'ın nüfusu 750 kişi azalarak oldu.

Tokat hangi illere yakın?

Kuzeyde Samsun, kuzeydoğuda Ordu, doğu ve güneyde Sivas, güneybatıda Yozgat ve batıda Amasya illeriyle komşudur. İlçelerinden Yeşilyurt ve Sulusaray İç Anadolu Bölgesi'nde kalır.

Tokat'ın kaç tane kazası var?

Tokat İlçeleri Tokat ilinin merkez ilçe dahil olmak üzere 12 ilçesi bulunmaktadır. Tokat'ın ilçeleri; Almus, Artova, Başçiftlik, Erbaa, Niksar, Pazar, Reşadiye, Sulusaray, Tokat merkez, Turhal, Yeşilyurt ve Zile'dir.

Tokat'ın kaç kazası var?

TOKAT ilçeleri alfabetik sırasına göre ALMUS, ARTOVA, BAŞÇİFTLİK, ERBAA, MERKEZ, NİKSAR, PAZAR, REŞADİYE, SULUSARAY, TURHAL, YEŞİLYURT, ZİLE, ilçeleridir.

Tokat'ın en meşhur yeri neresi?

Ballıca Mağarası Tokat'ın en meşhur yeri coğrafya derslerinden de hatırlayacağınız Ballıca Mağarası olabilir. Tokat'ın Pazar ilçesi sınırlarında kalan mağara, içinde barındırdığı karstik mağara oluşumları ile oldukça etkileyici bir yer.

Tokattan ne hediye alınır?

Tokat Hediyelik Eşya Rehberi
  • Çemen. Ev yapımı biber salçası, ceviz, sarımsak, çemen tohumu, zeytinyağı, nane ve tuz ile hazırlanan Tokat çemeni, özellikle kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaktadır. ...
  • Domates Salçası ...
  • Zile Pekmezi. ...
  • Tokat Yaprağı ...
  • Yoğurtmaç ...
  • Tokat Yazması ...
  • Zile Kömesi. ...
  • Marmelat.

Tokatın ilçeleri kaç tane?

Tokat ilinin merkez ilçe dahil olmak üzere 12 ilçesi bulunmaktadır. Tokat'ın ilçeleri; Almus, Artova, Başçiftlik, Erbaa, Niksar, Pazar, Reşadiye, Sulusaray, Tokat merkez, Turhal, Yeşilyurt ve Zile'dir.

Tokatın kaç kazası var?

Karadeniz Bölgesinde yer alan Tokat ilinin toplamda 11 ilçesi bulunmaktadır.

Tokat Hangi şehre yakın?

Kuzeyde Samsun, kuzeydoğuda Ordu, doğu ve güneyde Sivas, güneybatıda Yozgat ve batıda Amasya illeriyle komşudur. İlçelerinden Yeşilyurt ve Sulusaray İç Anadolu Bölgesi'nde kalır.

Tokat'ta çay yetişir mi?

Aynı dönemlerde bölgemizde çay bitkisi bilinmekte ve ekimi yapılmaktadır. 1878 yılında Tokat(Taşova) çayı ticari amaçla piyasaya sürülür ve ülke genelinde dikkat çeker. 1890 yılında bu çayın İstanbul'a sevki için tüccarla mukaveleler imzalanır.

Tokat ilimizin özellikleri nelerdir?

Tokat, Karadeniz Bölgesinin Orta Karadeniz bölümünün iç doğusunda Sivas ve Ordu, batısında Amasya illeri bulunmaktadır. Yüzölçümü 10.072 km2'dir. Nüfusu 612.646 olup rakımı ortalama 623 metredir. 11 ilçesi bulunan Tokat'ın her türlü tarım yapılabilen bereketli ovaları, il topraklarının yaklaşık %15,4'ünü kaplar.

Tokat'ın en gelişmiş ilçesi hangisi?

Erbaa. Tokat ilinin en kalabalık ilçelerinden biri olan Erbaa, 1111 kilometrekarelik oldukça geniş bir yüzölçümüne sahiptir. Bu ilçe aynı zamanda şehrin en gelişmiş ilçelerinden biri olma özelliğine sahiptir. Niksar, Turhal ve merkez ilçe ile komşudur.

Tokat'ın ilçeleri kaç tane?

Tokat ilinin merkez ilçe dahil olmak üzere 12 ilçesi bulunmaktadır. Tokat'ın ilçeleri; Almus, Artova, Başçiftlik, Erbaa, Niksar, Pazar, Reşadiye, Sulusaray, Tokat merkez, Turhal, Yeşilyurt ve Zile'dir.

Tokat kaz golu nerede?

Tokat. Tokat'ın Pazar ilçesine 11 kilometre uzaklıktaki dekar alanı kaplayan ve Bakanlar Kurulu kararıyla 2006 yılında "Yaban Hayatı Geliştirme Sahası" ilan edilen Kaz Gölü'nde iki gözetleme kulesi bulunuyor. Büyük bölümü sazlıklarla kaplı olan göl, 110 kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Tokat ilimizin neyi meşhur?

Tokat ilimizin en meşhur yiyecekleri ve içeceklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.
  • Tokat Kebabı
  • Niksar Cevizi.
  • Niksar Çöreği.
  • Tokat Batı
  • Tokat Çökeleklisi.
  • Tokat Çemeni.
  • Tokat Yaprağı
  • Kuşburnu.
Daha fazla öğe...

Tokat neyi ile meşhurdur?

Tokat'ın Erbaa ilçesi, özellikle sarmalık asma yaprakları ile meşhur. Özelliği, yaprağının ince olması, tencerede kolayca pişmesi ve lezzetli olması. Tokat'ın o meşhur bakla sarması da bu yapraklardan yapılıyor.