Dilekçede ekler başlığı nereye açılır?

İçindekiler:

  1. Dilekçede ekler başlığı nereye açılır?
  2. Dilekçe sol alt köşeye ne yazılır?
  3. Dilekçe imzalanır mı?
  4. Dilekçede tarih nereye yazılır 2021?
  5. Dilekçelere cevap verme zorunluluğu var mıdır?
  6. Dilekçe nasıl yazılır kağıt düzeni?
  7. Dilekçe Ad Soyad nereye yazılır?
  8. Dilekçe de tarih ve imza nereye atılır?
  9. Dilekçenin verildiği tarih nereye yazılır?
  10. Dava dilekçeyi başkası verebilir mi?
  11. Imzasız dilekçe kabul edilir mi?
  12. Dilekçe ye kaç gün içinde cevap verilir?
  13. Dilekçe hangi durumlarda geçersiz sayılır?

Dilekçede ekler başlığı nereye açılır?

7. Dilekçe imzalandıktan sonra sol tarafa açık adres yazılır. Dilekçeyle birlikte verilen ekler varsa bunlar adresi yazdıktan sonra ekler başlığı altında numara verilerek sıralanır. Evrakın kaybolmaması için (varsa) ekler mutlaka belirtilmelidir.

Dilekçe sol alt köşeye ne yazılır?

Dilekçe sahibinin açık adresi, ad ve soyadın hizasının biraz aşağısına gelecek biçimde sol alt köşeye yazılır. Bazı dilekçelerde ek belgeler bulunabilir. Bu durumda adresin yazıldığı bölümün altında EKLER bölümü bulunmalıdır.

Dilekçe imzalanır mı?

Bir dilekçede sadece bir imza bulunması gerektiği unutulmamalıdır. Ortak bir konuda birden fazla kişi aynı dilekte bulunacaksa bunlar da dileklerini ayrı ayrı dilekçelerle belirtmelidirler. 13. Dilekçeye eklenecek ek belgeler yazının sonunda "Ekler" başlığı altında maddeler halinde sıralanmalıdır.

Dilekçede tarih nereye yazılır 2021?

Dilekçede tarih yazarken sağ üst köşeye yazılmalıdır. Gün, ay ve yıl olarak yazılmalıdır. İsim ile imza aynı yerde olmalıdır. Yazının sağ alt köşesine yazılması gerekir.

Dilekçelere cevap verme zorunluluğu var mıdır?

- Bireylerin ve tüzel kişilerin, kendileriyle veya kamuyla ilgili, dilekçeyle usulüne uygun bir şekilde yaptıkları başvuruların idarece geciktirilmeksizin en kısa sürede cevaplandırılması yasal bir zorunluluktur.

Dilekçe nasıl yazılır kağıt düzeni?

Dilekçede Sayfa Düzeni Dilekçelerin soldan delinip dosyalandığı durumda dilekçenin okunması zorlaşmaktadır. Bu sebeple ek olarak soldan 1-1,5 cm kadar fazladan delgeç mesafesi bırakılmalıdır. Biçimsel olarak kusursuz bir dilekçede; soldan ve üstten 3,5 veya 4, sağdan ve alttan 2,5 cm boşluk bırakılmalıdır.

Dilekçe Ad Soyad nereye yazılır?

Yaygın kullanıma göre tarih, metnin bitiminden sonra bir aralık boşluk bırakılarak aynı satıra yazılır. Ad, Soyad ve İmza: Metnin bitiminden sonra, sağ alta, dilekçe sahibinin adı, soyadı yazılır.

Dilekçe de tarih ve imza nereye atılır?

Yaygın kullanıma göre tarih, metnin bitiminden sonra bir aralık boşluk bırakılarak aynı satıra yazılır. Ad, Soyad ve İmza: Metnin bitiminden sonra, sağ alta, dilekçe sahibinin adı, soyadı yazılır. Ad ilk harfi büyük diğer harfler küçük; soyadtamamı büyük harfle yazılır.

Dilekçenin verildiği tarih nereye yazılır?

İç bölgenin sağ üst kısmına dilekçenin tarihi GG.AA.YYYY biçiminde yazılır.

Dava dilekçeyi başkası verebilir mi?

Muhabere kanalıyla bulunduğunuz yerden başka şehirdeki mahkemeye dilekçe gönderip dava açabilirsiniz. ... Örnek olarak dilekçeyi göndermek istediğiniz mahkeme Çorlu Aile Mahkemesi ve sizin bulunduğunuz yer Silivri ise dilekçenin verileceği mahkeme Silivri Aile Mahkemesidir.

Imzasız dilekçe kabul edilir mi?

- Ad, soyad ve adres bulunmayan, imza taşımayan, belli bir konuyu içermeyen, ya da yargı mercilerinin görevine giren konularla ilgili dilekçeler cevaplandırılmayacaktır.

Dilekçe ye kaç gün içinde cevap verilir?

Dilekçenin incelenmesi ve sonucunun bildirilmesi MADDE 7 — Türk vatandaşlanmn kendileri ve kamu ile ilgili dilek ve şi kayetleri konusunda yetkili makamlara yaptıklan başvurulann sonucu veya ya pılmakta olan işlemin safahatı hakkında dilekçe sahiplerine en geç iki ay içinde cevap verilir.

Dilekçe hangi durumlarda geçersiz sayılır?

1/a.maddesinde de “Ad, soyad ve adres bulunmayan, imza taşımayan, belli bir konuyu içermeyen, ya da yargı mercilerinin görevine giren konularla ilgili dilekçeler cevaplandırılmayacaktır.