Özel araçla seyahat kısıtlaması var mı?

İçindekiler:

  1. Özel araçla seyahat kısıtlaması var mı?
  2. 65 yaş üstü kendi aracıyla şehir dışına çıkabilir mi?
  3. Özel araçla seyahat HES kodu gerekli mı?
  4. Cumartesi seyahat yasağı var mı?
  5. 65 yaş üstü 1 ay kalma şartı kalktı mı?
  6. Şehir dışına çıkmak için izin almak gerekiyor mu?
  7. HES kodu riskli olanlar yolculuk yapabilir mı?
  8. Şehirler arası seyahat engeli var mı?
  9. Şehirler Arasi Yasak ne zaman kalkacak?
  10. 65 yaş üstü gittiği yerde 30 gün kalmak zorunda mı?
  11. 65 yaş üstü 30 gün kalma şartı kalktı mı?
  12. Kaymakamlıktan izin belgesi nasıl alinir?
  13. Uçakla seyahat için izin belgesi gerekiyor mu?

Özel araçla seyahat kısıtlaması var mı?

– Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın özel araçlarıyla şehirlerarası seyahate çıkmamaları esastır. ... Seyahat İzin Belgesi verilen kişiler, seyahat süreleri boyunca sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.

65 yaş üstü kendi aracıyla şehir dışına çıkabilir mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

Özel araçla seyahat HES kodu gerekli mı?

Özel Araçla Seyahat İçin Hes Kodu Gerekli Mi? Özel araçla yapılacak seyahatler için HES kodu uygulaması bulunmamaktadır. Özel aracınızla seyahat edecekseniz, hes kodu olmadan da seyahat edebilirsiniz.

Cumartesi seyahat yasağı var mı?

Sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir yasak bulunmuyor. Vatandaşlar Cumartesi günü akşam saat 22:00'e kadar özel araçları ile şehirler arası seyahat gerçekleştirebilir.

65 yaş üstü 1 ay kalma şartı kalktı mı?

İç İşleri Bakanlığı tarafından açıklanan genelgeye göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlar seyahat izin belgesi almak ve tek yönlü şekilde gidecekleri yerde en az bir ay kalmak kaydıyla seyahat edebilirler.

Şehir dışına çıkmak için izin almak gerekiyor mu?

Şehir dışına çıkmak durumunda olanlar seyahat izin belgesi ile gerekli şartları taşıdıkları takdirde şehirler arası seyahat edebiliyorlar. Kontroller esnasında bu belgeyi gösteren kişiler kısıtlamadan muaf oluyorlar.

HES kodu riskli olanlar yolculuk yapabilir mı?

HES Kodu ile kişinin sağlık durumu sorgulanır, risk varsa seyahati onaylanmaz. Yapılan bu sorgulamalarda Corona sebebiyle uçmanıza engel bir durum belirlenirse uçuşa kabul edilmeyeceksiniz.

Şehirler arası seyahat engeli var mı?

Geçtiğimiz aylar vaka sayılarının yüksek olması nedeniyle ilan edilen şehirler arası seyahat yasağı kaldırıldı. Sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir yasak bulunmuyor.

Şehirler Arasi Yasak ne zaman kalkacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "1 Temmuz'da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz. Şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor" açıklamasını yaptı.

65 yaş üstü gittiği yerde 30 gün kalmak zorunda mı?

İçişleri Bakanlığının "65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlar İçin Seyahat İzin Belgesi" Genelgesi'ne göre gittikleri yerde en az 30 gün kalma şartı ile seyahate izin verilecek. ... Seyahat İzin Belgesi almak isteyenlerin, herhangi bir sağlık kuruluşuna ya da kaymakamlığa veya valiliğe gitmesine gerek olmayacak.

65 yaş üstü 30 gün kalma şartı kalktı mı?

Bakanlığın genelgesine göre, 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar (üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç) seyahat izin belgesi almak ve gittikleri yerlerde en az 30 gün kalmak şartı ile istedikleri yerleşim yerine gidebilecek ...

Kaymakamlıktan izin belgesi nasıl alinir?

Seyahat izin belgesi e-Devlet ekranı üzerinden ve Alo 199 iletişim hattını arayarak alınabilir. Vatandaşlar İçişleri Bakanlığına ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden ya da Valilik/Kaymakamlıklara doğrudan başvuru yoluyla Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebiliyor.

Uçakla seyahat için izin belgesi gerekiyor mu?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşların uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alınması istenmeyecek, şehirlerarası seyahat edileceğinin bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz edilmesi yeterli olacaktır.