Namaz kılındıktan sonra neler okunur?

İçindekiler:

  1. Namaz kılındıktan sonra neler okunur?
  2. Akşam namazının arkasından hangi sure okunur?
  3. Namazdan sonra tesbihat ve dua nasıl yapılır?
  4. Yatsı namazının arkasından hangi sure okunur?
  5. Secdede okunan dua hangisidir ve kaç defa söylenir?
  6. Namazlardan sonra tesbihat nasıl yapılır?
  7. Tesbih çektikten sonra hangi dua okunur?

Namaz kılındıktan sonra neler okunur?

Namazlardan sonra otuz üçer kere "Sübhanallah", "Elhamdülillah", "Allahu ekber" diyerek Allah'ı anmak da sahih hadislerle tavsiye edilmiştir. Bunun için namazdan sonra tesbihat yapmalı ve tesbih duası okumalısınız.

Akşam namazının arkasından hangi sure okunur?

Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh. Lehü'l-mülkü ve lehü'l-hamdü yuhyî ve yümît ve hüve 'alâ külli şey'in kadîr.

Namazdan sonra tesbihat ve dua nasıl yapılır?

NAMAZ SONRASI TESBİH DUASI (TESBİHAT) NASIL YAPILIR? "Allahumme entesselamu ve minkesselam, tebarekte ya zel celali vel ikram."denilir. "Alâ Rasulina salavat" Anlamı: "Peygamberimiz üzerine salavat" (getirin) anlamında söylenir.

Yatsı namazının arkasından hangi sure okunur?

Yatsı namazının ardından okunacak ayet ve dualar; La ilahe illallahu vahdehu la şeriyke leh lehül mülkü ve Lehül hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir okumak. La İlahe illa hüvel hayyül gayyumu ve etübü ileyhi tövbete abdin zalimin li nefsihi la yemlikü li nefsihi mevten vela hayaten vela nuşura.

Secdede okunan dua hangisidir ve kaç defa söylenir?

Sübhane Rabbiyel Ala 'En yüce olan rabbim her türlü kusurdan uzaktır. ' anlamına gelmektedir. Namazda secdede okunur. 3 kere okunması sünnettir.

Namazlardan sonra tesbihat nasıl yapılır?

TESBİH NASIL ÇEKİLİR? Namazlardan sonra otuz üçer kere “Sübhanallah”, “Elhamdülillah”, “Allahu ekber” diyerek Allah'ı anmak da sahih hadislerle tavsiye edilmiştir. Ve huvel aliyyul aziymizul celali subhanellah." 33 defa Subhanallah: Allah noksanlardan uzaktır, kemal sıfatlarla muttasıf (sıfatlanmış) tır.

Tesbih çektikten sonra hangi dua okunur?

"Subhanallahi vel hamdu lillahi ve la ilahe illellahu vallahu ekber. Ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim." Anlamı: "Allahı bütün noksan sıfatlardan tanzih eder, kemal sıfatlarla muttasıf olduğunu kabul ederim. Bütün hamd ve şükürler Allah'adır.