Bir hostes ayda kaç saat uçar?

İçindekiler:

  1. Bir hostes ayda kaç saat uçar?
  2. THY kabin memuru eğitimi süresi ne kadar sürüyor?
  3. Hostesler hangi şehirde yaşar?
  4. Kabin memuru sertifikası nasıl alınır?
  5. Kabin memuru ne demek?

Bir hostes ayda kaç saat uçar?

Ancak bir hostes haftada en fazla 30 saat uçuş yapabiliyor. Ancak mesai saatleri 56 saate kadar çıkmaktadır. Bu rakamlar aylık olarak hesaplandığında uçuş saati 80 ila 110 saat arasında değişmektedir. Hosteslik dışardan zevkli bir iş olarak görünse de oldukça zor bir iştir.

THY kabin memuru eğitimi süresi ne kadar sürüyor?

Kabin memuru adaylarının eğitimi yaklaşık iki ay sürerken, hostes adayları bu eğitim süresince uçaklarda karşılaşabilecekleri olumsuzluklara karşın eğitim alıyor. Türk Hava Yolları (THY), kabin memuru adaylarını zorlu bir eğitim sürecinden geçiriyor.

Hostesler hangi şehirde yaşar?

Genel olarak ana üs yurt içinde İstanbul Avrupa yakasında (Atatürk Havalimanı), Anadolu Yakası (Sabiha Gökçen Havalimanı) Ankara'da (Esenboğa Havalimanı), İzmir'de (Adnan Menderes Havaalanı), Antalya'da (Antalya Havalimanı) sıklıkla havayolu şirketleri tarafından kullanılan ana üslerdir.

Kabin memuru sertifikası nasıl alınır?

Kabin ve Yolcu Hizmetleri Eğitimi e-Sertifika Programındaki derslerden başarılı olmak için sınavda 100 tam puan üzerinden en az 50 puan almak gerekmektedir. Kabin ve Yolcu Hizmetleri Eğitimi e-Sertifika Programındaki üç dersin tümünden başarılı olan öğrenciler programa ait ''Sertifika'' almaya hak kazanacaklardır.

Kabin memuru ne demek?

Kabin memuru, yolcu taşımacılığı yapan hava taşıtlarında yolcuların güvenliği ve konforu ile ilgilenen, gerekli bilgileri onlara ileten, ihtiyaç duyulduğunda pilot ve yardımcı pilotların kokpit dışındaki talimatlarını yerine getiren görevlilerdir.