Özel Güvenlik ve Koruma Sertifikası Nasıl Alınır?

İçindekiler:

  1. Özel Güvenlik ve Koruma Sertifikası Nasıl Alınır?
  2. Yakın Koruma Belgesi nasıl alınır?
  3. Güvenlik nasıl olunur 2020?
  4. Güvenlik Sınavı ne zaman 2021?
  5. Özel güvenlik sınavı ertelendi mi?
  6. Özel güvenlik nasıl olunur 2021?
  7. Özel güvenlik kimler olabilir?
  8. Güvenlik Sertifikası askerlik şart mı?

Özel Güvenlik ve Koruma Sertifikası Nasıl Alınır?

İşte güvenli görevlisi olmak için gerekenler;

  1. Eğitimin akabinde yapılacak olan sınavdan başarılı olanlar silahlı ya da silahsız güvenlik sertifikası almaya hak kazanmaktadır.
  2. Silahlı ve silahsız güvenlik sertifikası alacak olanlar Emniyet Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu ÖGG sınavına girmeleri gerekir.

Yakın Koruma Belgesi nasıl alınır?

Yakın koruma adayı, 5188 Sayılı Kanun'a uygun özel güvenlik sertifikası alabilmek için devletin düzenlediği sınavlardan en az 70 puan almalı, silahlı (120 saat) ya da silahsız (90 saat) yakın koruma eğitimini başarıyla tamamlamalıdır.

Güvenlik nasıl olunur 2020?

Silahlı güvenlik olmak isteyen adayların 21 yaşından büyük olması ve en az ortaöğretim mezunu olması gerekmektedir. Silahsız güvenlik görevlisi olmak isteyen adayların ise 18 yaşından büyük olması ve en az ilköğretim mezunu olması gerekmektedir.

Güvenlik Sınavı ne zaman 2021?

2021 yılı özel güvenlik sınav tarihleri; 91 nolu Temel Eğitim ve 67 nolu Yenileme Sınavı; 17 NİSAN 2021 tarihinde yapılacaktır ve bu sınava 12 MART 2021 tarihi dahil olmak üzere eğitimini bitirmiş olanlar alınacaktır.

Özel güvenlik sınavı ertelendi mi?

EGM'den yapılan açıklamaya göre, ÖGG sınavı ileri bir tarihe ertelendi, sınavın yeni tarihi ise belirtilmedi. EGM'nin resmi sayfasından yapılan açıklamada “tarihinde Ülke genelinde yapılması planlanan Özel Güvenlik 90.Temel Eğitim ve 66.Yenileme Eğitimi Sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Özel güvenlik nasıl olunur 2021?

Resmi ya da özel kurumlarda güvenlik görevlisi olarak çalışmak için sertifika almak zorunludur. 18 yaşını dolduran ve en az lise mezunu olan herkes güvenlik kurslarına kayıt yaptırabilir. Güvenlik amiri olmak içinse üniversitelerin 2 yıllık ön lisans programından mezun olmak gerekiyor.

Özel güvenlik kimler olabilir?

Madde 10- Özel güvenlik görevlilerinde aşağıdaki şartlar aranır: a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. ortaokul; silahlı olarak görev yapacaklar için en az lise veya dengi okul mezunu olmak. ... g) 14 üncü maddede belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.

Güvenlik Sertifikası askerlik şart mı?

Silahlı özel güvenlik görevlisi olmak veya özel güvenlik sertifikası almak için askerlik şartı aranmamaktadır. Genel olarak güvenlik çalıştıracak firmalar uzun süreli çalışmak ister.