Radyoloji Teknisyeni haftada kaç gün çalışır?

İçindekiler:

  1. Radyoloji Teknisyeni haftada kaç gün çalışır?
  2. Şua izni ne zaman hak edilir?
  3. Şua izni zorunlu mu?
  4. Röntgen teknisyeni ne zaman emekli olur?
  5. Gemiciler kaç ay çalışır?
  6. Işçi yıpranma payı nedir?

Radyoloji Teknisyeni haftada kaç gün çalışır?

RADYOLOJİ ÇALIŞANLARININ; 1- Mesai süresi “DAİMİ OLARAK” günde 7 saat (haftada 35 saat) ile sınırlandırılmıştır. Bu personelin çalışma şekli kanuni süreyi aşmamak kaydıyla “VARDİYA” şeklinde düzenlenebilir.

Şua izni ne zaman hak edilir?

Ancak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun kamu çalışanlarına öncelikle uygulanması gereken bir kanun olması nedeniyle kamu çalışanlarının şua izni süresi 1 aydır. Özel sektörde çalışanların şua zini süresi ise 4 hafta yani 28 gündür. Sürlerde olan ikili durum soru için de söz konusudur.

Şua izni zorunlu mu?

Ücretli yıllık izinlerin bölünmemesi ve kesintisiz kullanılması esastır. Ancak işçinin rızasının olması halinde bir parçası 10 günden az olmamak üzere kısım kısım kullanılmasına da olanak tanınmıştır.

Röntgen teknisyeni ne zaman emekli olur?

25.

Gemiciler kaç ay çalışır?

Aynı işveren emrinde veya aynı gemide bir takvim yılı içinde bir veya birkaç iş sözleşmesine dayanarak en az 6 ay çalışmış olan gemiadamı, yıllık ücretli izine hak kazanır. İzin süresi, 6 aydan 1 yıla kadar hizmeti olan gemiadamları için 15 günden ve 1 yıl ve daha fazla hizmeti olanlar için yılda 1 aydan az olamaz.

Işçi yıpranma payı nedir?

İşçilerin yıpranma payı, işçiye eklenmiş olan prim gün sayısının yarısı kadar bir sürenin işçinin emekli olabilmesi için doldurması gerekli olan yaştan düşürülmesi ile hesaplanır. Buna ek olarak işçinin yıpranma payı kapsamında olan işlerde minimum olarak 3.