Sivil Havacılık drone ehliyeti nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Sivil Havacılık drone ehliyeti nasıl alınır?
  2. Sivil Havacılık izni nasıl alınır?
  3. Sivil Havacılık kaydı nasıl yapılır?
  4. Drone uçurmak için izin gerekir mi?
  5. Drone uçurmak serbest mi?
  6. Drone lisansı ücretsiz mi?
  7. Iha 0 iha 1 ne demek?
  8. Iha 2 ehliyeti ne ise yarar?
  9. Iha1 ehliyeti ne işe yarar?
  10. Yagem nedir?
  11. Iha 3 nedir?

Sivil Havacılık drone ehliyeti nasıl alınır?

SHGM talimatına göre yerleşim alanlarında izin almak ve Ticari Drone uçuşu yapabilmeniz için yasal zorunluluk olan bu eğitimi almak ve sertifikanızı yanınızda bulundurmak zorundasınız. Bu ehliyet ülke genelinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) yetkilendirdiği yetkili uçuş eğitim kuruluşlarından alınabiliyor.

Sivil Havacılık izni nasıl alınır?

Drone'u ister Türkiye'den satın alın, ister yurt dışından getirtin, isterseniz de yurt dışına çıktığınızda yanınızda getirin, öncelikle kaydetmeniz gerekiyor. Drone kaydetme işlemini tamamladıktan sonra uçurmak için sisteme kayıtlı olmanız ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) onay almanız gerekiyor.

Sivil Havacılık kaydı nasıl yapılır?

Sivil Havacılık Üyelik Kayıt formunu doldurduktan sonra mailinize bir onay maili geliyor. Sonrasında TC kimlik numarası ve girdiğiniz şifre ile sisteme giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra karşımıza çıkan seçeneklerden İHA Pilot Kayıt Başvurusu seçeneğine tıklayalım.

Drone uçurmak için izin gerekir mi?

* Normal şartlarda drone uçurmak için ehliyet ve izin almak gerekiyor ve bizler uyguluyoruz. * Fakat Sivil Havacılık Kurumu'nun sitesinde 500 gram ağırlığındaki drone uçurabilmek için herhangi bir ehliyet ya da izin almak gerekmiyor.

Drone uçurmak serbest mi?

Peki Drone Uçuşu İçin İzin Alınmalı ? ... İHA0 ve İHA1 sınıfı İHA'lar için, uçuşa yasaklı ve meskun mahal, kalabalık veya çok kalabalık bölgeler dışında kalan sahalarda SHGM'den uçuş izni alınması gerekmemektedir. Yani bu tür drone lar için uçuşa yasaklı veya sayılan bölgeler dışında uçuş izni alınmasına gerek yok.

Drone lisansı ücretsiz mi?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen amatör/sportif drone lisansını ücretsiz şekilde alabilirsiniz. 500 gram ila 25 kilogram arasında değişen ağırlığa sahip droneları kullanmak için bu lisansı almanız şart.

Iha 0 iha 1 ne demek?

İHA-0: Azami kalkış ağırlığı 500 gr (dâhil) – 4kg aralığında olan İHA'lar, İHA-1: Azami kalkış ağırlığı 4 kg (dâhil) – 25 kg aralığında olan İHA'lar, İHA-2: Azami kalkış ağırlığı 25 kg (dâhil) – 150 kg aralığında olan İHA'lar, İHA-3: Azami kalkış ağırlığı 150 kg (dâhil) ve daha fazla olan İHA'lar.

Iha 2 ehliyeti ne ise yarar?

İHA-2 sınıfında ise 25 kg ile 150 kg arasındaki azami kalkış ağırlığına sahip insansız hava araçlarını uçurabilen pilotlar yetiştirilecektir. İHA-2 sınıfındaki araçlar tarım sektöründe ilaçlama ve tohum atma, lojistik alanında kargo taşımacılığı amaçlı ülkemizde yakın dönemde kullanılmaya başlayacaktır.

Iha1 ehliyeti ne işe yarar?

İHA 0 eğitimi aldığınızda, 500 gram ağırlığa sahip cihazlardan 4 kilogram ağırlığa kadar olan cihazları ticari amaçla kullanabilirsiniz. İHA 1 eğitimi aldığınızda, 4 kilogram ağırlığa sahip cihazlardan 25 kilogram ağırlığa kadar olan cihazları ticari amaçla kullanabilirsiniz.

Yagem nedir?

Güvenlik görevlisi olmayıp sivil havacılık faaliyetlerinde ve hava meydanında görev yapan kurum/kuruluş personelinin sivil havacılık güvenliğinin önemini anlamalarının sağlanması ve sivil havacılığa yönelik yasadışı eylemlerden korunmaya katkıda bulunmalarını sağlamaktır.

Iha 3 nedir?

İHA3: Azami kalkış ağırlığı 150 kg (dâhil) ve daha fazla olan İHA'lar. SORU: Neden Ticari İHA Pilotu eğitimi almak gerekir?