Sevgilinin elini tutmak haram mı?

İçindekiler:

  1. Sevgilinin elini tutmak haram mı?
  2. Sevgilinin cinsel organına dokunmak orucu bozar mı?
  3. Şehvetle gelen Mezi Orucu Bozar mı?
  4. Bilerek zevk suyu getirmek orucu bozar mı?
  5. Cinsel organı öpmek abdesti bozar mı?
  6. Eşinin avret yerini ellemek abdesti bozar mı?
  7. Sürtünme ile gusül abdesti bozulur mu?
  8. Kendine dokunmak gusül gerektirir mi?
  9. Kadının cinsel organına dokunmak gusül gerektirir mi?
  10. Kadına dokunmak gusül gerektirir mi?
  11. Eşimle dudaktan öpüşmek abdesti bozar mı?
  12. Ilişkiye girmeden zevk suyu gelirse abdest bozulur mu?
  13. Kadınlarda Mezi kokar mı?
  14. Mezi kokulu olur mu?
  15. Mezi sarı olur mu?
  16. Mezi akışkan mıdır?
  17. Surekli zevk suyu gelmesi namaza engel mi?
  18. Mezi iç çamaşıra bulaşırsa namaz kılınır mı?
  19. Cünüp olunca ne oluyor?
  20. Bir insan ne kadar cünüp kalabilir?
  21. Cünüp olarak yapılmayan şeyler nelerdir?
  22. Cünüp iken uyumak günah mı?
  23. Cünüp olan bir insanın yaptığı yemek yenir mi?
  24. Cünüp iken normal abdest ile namaz kılınır mı?
  25. Cünüp iken beden temizliği yapılır mı?
  26. Gusül abdesti almadan mezarlığa gidilir mi?

Sevgilinin elini tutmak haram mı?

Nikahsız el ele tutuşmak haramdır. Dudaktan yanaktan öpmek de günahtır. Zinaya girmez.

Sevgilinin cinsel organına dokunmak orucu bozar mı?

Ramazanda oruçlu olduğunu bile bile cinsel ilişkide bulunmakla oruç bozulur, hem kaza ve hem de keffâret gerekir (Buhârî, Savm, 30). Eşlerin birbirlerini öpmeleri veya sarılmalarıyla oruçları bozulmaz.

Şehvetle gelen Mezi Orucu Bozar mı?

Bakmak, düşünmek veya seyretmek yoluyla kişinin vücudundan şehvetle meni gelmesi orucu bozmaz, guslü gerektirir. Ancak bu şekilde boşalan kişinin tevbe etmesi gerekir. Herhangi bir sebeple kişinin tenasül uzvundan çıkan mezi veya vedi orucu bozmaz ve gusül gerektirmez. Sadece namaz abdesti alması lazımdır.

Bilerek zevk suyu getirmek orucu bozar mı?

Meni yani halk dilinde zevk suyu gelmesi durumunda kişinin gün içinde tuttuğu oruç bozulmamaktadır. Fakat bunu bilerek ve isteyerek yapmış ise kişinin sevabı azalır ve hem orucunu hem de sevabını riske sokar. İnsan her hali ile orucunu tutmalıdır.

Cinsel organı öpmek abdesti bozar mı?

Dolayısıyla kadın kendisinin veya eşinin cinsel or- ganına dokunursa abdesti bozulur. Kişinin, cinsel organına değil de yakın çevresine; meselâ husyelerine, kalçalarına veya baldırlarına dokunması abdestine zarar vermez.

Eşinin avret yerini ellemek abdesti bozar mı?

Cevap: Hanefî mezhebinde avret yerini ellemekle abdest bozulmaz. Abdest almak müstehaptır. Kadın parmağını veya pamuk gibi başka bir şeyi tenasül uzvuna sokarsa abdesti bozulur. ... Kadın kendi tenasül uzvunu ellerse veya parmağını sokarsa lezzet alsa bile abdesti bozulmaz.

Sürtünme ile gusül abdesti bozulur mu?

Eşler arasındaki cinsel birlikteliklerde, öpüşme ve sürtünmelerde duhul olmazsa, yani erkeğin tenasül uzvu hanımının tenasül bölgesine girmez ise, iki tarafa da -ihtilam olmamak, boşalmamak kaydıyla- gusül gerekmez.

Kendine dokunmak gusül gerektirir mi?

Gusül yapmayı gerektiren haller şunlardır: 1. Dokunmak, bakmak, düşünmek ve ihtilam olmak (rüyada cinsel ilişkide bulunmak) suretiyle şehvetle (cinsel arzu ile) gelen meninin dışarı çıkması ve ergenlik çağında olan erkek ve kadının cinsel ilişkide bulunması hallerinde cünüplük meydana gelir ve yıkanmak farz olur.

Kadının cinsel organına dokunmak gusül gerektirir mi?

Cinsel organa dokunmak Hanefilere göre abdesti bozmaz. Çünkü cinsel organa dokunmakla vücudun herhangi bir organına dokunmak hüküm bakımında aynıdır.

Kadına dokunmak gusül gerektirir mi?

1- Kadına dokunmak fâhiş mübaşeret olmadığı müddetçe abdesti bozmaz.

Eşimle dudaktan öpüşmek abdesti bozar mı?

Eşimle dudaktan öpüşmek namaz abdestimi bozar mı? ... Öpüşmekle abdest bozulmaz.Ancak öpüşme esnasında vücuttan mezi (zevk suyu)gelirse o zaman abdest bozulur.Hem kedın hem erkek için hüküm aynıdır.Namaz için tekrar abdest alınmalıdır. Fakat gusül abdesti bozulmaz.

Ilişkiye girmeden zevk suyu gelirse abdest bozulur mu?

Zevk suyu tenasül uzvunun intişarından sonra, şehvetsiz olarak gelen beyaz renkli ince sıvıya denir. Bu üçünden sadece meni gusül abdestini gerektirir. Diğer ikisi sadece abdesti bozar. ... Dolayısıyla boy abdestini gerektirmez, sadece abdestinizi bozar.

Kadınlarda Mezi kokar mı?

Meni pis kokar. Kurumaya başladıktan sonra yumurta çürüğü gibi kokar. Kadının menisi daha sarımsı ve daha incedir. Erkek menisi kuruyunca ovularak dökülebilirken kadın menisi ince olduğu için kuruduğunda idrar gibi kalabilir.

Mezi kokulu olur mu?

Katı ve kokulu olan menidir, kuruyunca tabaka bırakır. Mezi de daha sıvı şekilde görülmekle beraber idrar renginden daha koyudur.

Mezi sarı olur mu?

Genel olarak meni beyazımsı gri bir renge sahip olsa da bazı durumlarda sarı renkte de görülebilir. Açık sarı olan meni genellikle endişe kaynağı olmamakla birlikte, menideki renk koyu sarı olduğunda doktora görünmek gerekir.

Mezi akışkan mıdır?

İŞTE ÖZELLİKLERİ... Gusül gerektirmeyen mezi sıvısı yukarıda bahsedildiği gibi daha koyu renkli ve akışkandır. Mezi geldiği vakit normal abdest almak ve o yeri su ile temizlemek yeterlidir. Gusül şartı yoktur.

Surekli zevk suyu gelmesi namaza engel mi?

Zevk suyu gelince çamaşırla namaz olurmu? Sıvı, avuç içi kadar bir genişliğe yayılmışsa, çamaşırın değiştirilmesi gerekir, namaz olmaz.

Mezi iç çamaşıra bulaşırsa namaz kılınır mı?

Ancak eğer elbiseye necaset yani pislik bulaşmışsa ve bunun miktarı az ise, bununla da namaz kılınabilir. İç çamaşırda ağır pislik, kuru bir madde mevcut ise, bir dirhem, yani 3 gramdan daha az olmalıdır. ... Çamaşırdaki yaş bir madde ise el ayası olarak ifade edilen avuç içinden daha geniş yere yayılmaması şartı gerekir.

Cünüp olunca ne oluyor?

Cünüp ya da cenabet, bazı temel ibadetlerin yerine getirilmesine engel olan manevi kirlilik haline verilen isimdir. ... Cünüp olan bir kimse namaz kılmak ve Kur'an okumak gibi temel ibadetler başta olmak üzere birçok ibadeti yerine getiremez. Cünüplük durumunda ilk uygun fırsatta gusül abdestinin alınması gerekir.

Bir insan ne kadar cünüp kalabilir?

Bu süre bazan on dört, kırk ve seksen güne kadar çıkabilmektedir. İnzivadan sonra yıkanmak mecburiyeti vardır. Yıkanmanın açıkça şart koşulmadığı kirlilik hallerinde bile yıkanma genel bir temizlenme vasıtası olarak kabul edilmiştir.

Cünüp olarak yapılmayan şeyler nelerdir?

Gusletmesi farz olan birisi temizlik de yapar, bulaşık da yıkayabilir, yemek de yiyebilir. Fakat ağzını ve ellerini yıkamadan yemek yemesi mekruh olmakla beraber haram değildir. Gusülsüzlüğü bu gibi işlerine engel ve mâni olmaz.

Cünüp iken uyumak günah mı?

Cünüp kimsenin yıkanmadan uyumasında veya tekrar cinsel temasta bulunmasında bir sakınca yoktur. O vaziyette uyumak isterse, namaz abdesti gibi abdest alması müstehabdır. Abdest almadan uyuyabilir. ... Cünüp kimse sadece abdest alıp mescidde oturabilir.

Cünüp olan bir insanın yaptığı yemek yenir mi?

Bununla beraber cünüp olarak yemek içmek, uyumak haram değildir. Konuyu haram ve helal noktasından değerlendirmek böyledir. Gusül abdesti olmadan yapılan yemeğin yenmesi de caizdir. ... Cünüp olan kimsenin yemek içmek için sadece ellerini yıkaması yeterlidir, ancak abdest alması daha iyi olur.

Cünüp iken normal abdest ile namaz kılınır mı?

İşte, o konu hakkında merak edilen bazı detaylar. GUSÜL ABDESTİNDEN SONRA ABDEST ALMAK GEREKİR ? Gusül, abdesti de içerdiğinden ayrıca abdest almaya gerek yoktur. Zira, Hz. Âişe, Resûl-i Ekrem'in (s.a.s.) guslettikten sonra ayrıca namaz abdesti almadığını rivayet etmiştir (Tirmizî, Tahâret, 79).

Cünüp iken beden temizliği yapılır mı?

Bir insan cünüpken veya adetliyken vücudundan bir parçayı koparmaması, temizlendikten sonra bunu yapası, her bir azanın temiz olarak kendisinden koparılması, ayrılması esastır. O yüzden cünüp bir nisan banyoda şu şekilde bir temizlik payacaksa önce boy abdesti alır sonra temizliğini yapar ve çıkar.

Gusül abdesti almadan mezarlığa gidilir mi?

Bütün kabristanları ziyâret etmek müstehaptır, fakat kabristanı ziyâret etmek için abdestli olmak şart değildir. Zirâ Nebi -sallallahu aleyhi ve sellem-'in şu genel emri buna delildir: زُورُوا الْقُبُورَ، فَإِنَّهَا تُذَكِّرُكُمُ الْآخِرَةَ. [ رواه مسلم في صحيحه ] "Kabirleri ziyâret edin.