Vergi dairesine nasıl işe girilir?

İçindekiler:

  1. Vergi dairesine nasıl işe girilir?
  2. Vergi müfettişi olmak için ne yapmak gerekir?
  3. Vergi denetim elemanı nasıl olunur?
  4. Vergi Müfettişliğine olmak için hangi bölümler başvurabilir?
  5. Vergi Denetim Asistanı ne iş yapar?

Vergi dairesine nasıl işe girilir?

Devlet kurumlarında çalışabilmek için öncelikli olarak Kamu Personeli Seçme Sınavına girilmelidir. KPSS de denilebilen bu sınavda hem lise, hem ön lisans (2 yıllık üniversite) hem de lisans (4 yıllık üniversite) mezunu olanlar kendi türlerinde puan alabilirler.

Vergi müfettişi olmak için ne yapmak gerekir?

Vergi Müfettişi olabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. İlk olarak kişilerin 4 yıllık Hukuk, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden veya Endüstri Mühendisliği ile İşletme Mühendisliği bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmaktır.

Vergi denetim elemanı nasıl olunur?

Vergi Denetçisi Nasıl Olunur? Vergi Denetçisi olmak için üniversitelerin en az dört yıl lisans eğitimi verdikleri Siyasal Bilgiler, Hukuk, İşletme, İktisat Bölümleri gibi programlardan mezun olmaları gerekir. Bunun dışında yurt dışındaki dört yıllık fakülte ya da yüksek okullardan da mezun olunabilir.

Vergi Müfettişliğine olmak için hangi bölümler başvurabilir?

2) En az dört yıllık lisans eğitimi veren mühendislik fakültelerinin lisans bölümleri ile Eğitim, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin Matematik, İstatistik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji bölümlerinden ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini ...

Vergi Denetim Asistanı ne iş yapar?

Vergi denetmen yardımcısı; uzman olduğu konular doğrultusunda denetim yapan, tahlil düzenleyen, mali tablo ve beyannamelerle ilgili konularda yazılı görüş bildiren, rapor düzenleyen ve benzeri işleri yapmakla yükümlü olan kişidir.