360 derece geri bildirim yöntemi nedir?

İçindekiler:

  1. 360 derece geri bildirim yöntemi nedir?
  2. 360 derece değerlendirme sistemi nedir?
  3. 180 derece PD nedir?
  4. Sıralama yöntemi nedir?
  5. Alternatif sıralama yöntemi nedir?

360 derece geri bildirim yöntemi nedir?

360 derece performans değerlendirme en basit tanımıyla, çalışanın üstü, astı, eş değeri, müşterileri ve tedarikçileri gibi, çalışan ile ilişki içinde olan tüm unsurlar tarafından değerlendirilmesine olanak sağlayan performans değerlendirme yöntemidir.

360 derece değerlendirme sistemi nedir?

360 derece performans değerlendirme, çalışan değerlendirmesinin yöneticileri, astları, ekip arkadaşları, iç-dış müşterileri, kendisi gibi kaynaklardan veriler toplaması ile oluşmaktadır. Bir işletmenin veriminin belirlenmesi ve artırılması konusunda temel faktör, işletmede çalışan kişilerdir.

180 derece PD nedir?

180 derece performans Değerlendirme: Üst amirin çalışanı ve çalışanın kendini değerlendirmesidir. 270 derece performans Değerlendirme: Üst amirin, çalışma arkadaşının ( eş düzey ) ve çalışanın kendini değerlendirmesidir.

Sıralama yöntemi nedir?

Sıralama Yöntemi : Bu yöntemde işgörenler bir başarı ölçütünde en başarılıdan en başarısıza doğru sıralanır. Değerlendirmeci en başarılı gördüğü kişiyi işaretlemek suretiyle onun ismini en başa, en başarısız olanın ismini ise en alta yazar[xxix].

Alternatif sıralama yöntemi nedir?

Alternatif Sıralama Yöntemi 20 kişiden daha az çalışanı olan işletmelerde uygulanan bir yöntemdir. Uygulama şekli basit sıralama yöntemine benzer ancak personel çalıştıkları işe göre bölümlere ayrılmaz. Öncelikle işletmede çalışan tüm personel bir kâğıda yazılır.