Erken itfa ne demek?

İçindekiler:

  1. Erken itfa ne demek?
  2. Bağlı iştirak ne demek?
  3. Bağlı ortaklık ve iştirak nedir?
  4. Haciz gelince neler alınır?
  5. Haczedilemeyecek mallar nelerdir?
  6. Lüzumlu ev eşyaları nelerdir?

Erken itfa ne demek?

Erken İtfa (Early Redemption) Nedir? Bir borcun işlemiş faizi ile birlikte anaparasının vadesinden önce geri ödenmesidir.

Bağlı iştirak ne demek?

İştirak çeşitleri 2 adettir: Bağlı ortaklık: Ana şirket, ortaklıkta olduğu şirkette %50'den daha fazla oy hakkına sahip ise ortak olunan şirket ile bağlı ortaklık durumu bulunmaktadır.

Bağlı ortaklık ve iştirak nedir?

Yukarıdaki tanımdan hareketle iştirak çeşitlerini ikiye ayırabiliriz: ana şirketin, ortak olduğu şirkette %50'den fazla oy hakkına sahip ise ortak olunan şirket bir bağlı ortaklıktır. Eğer çoğunluk ana şirkette değil ise basit anlamda iştirak (bağımsız ortaklık) denir.

Haciz gelince neler alınır?

Ev haczine gelerek, para, kıymetli evrak, altın, gümüş, antika eşya, değerli taş, süs eşyası veya borçlu ve aile bireylerinin yaşamı için lüzumlu olmayan lüks statüsündeki eşyalar haczedilebilecektir.

Haczedilemeyecek mallar nelerdir?

İİK m.

Lüzumlu ev eşyaları nelerdir?

Mütevazi bir hayat standardının sürdürülebilmesi ve içinde bulunulan sosyal statünün asgari koşullarının muhafazasını temine yarayan, borçlunun yaşamını sürdürebilmesi için gerekli olan her türlü eşya "para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi kıymetli şeyler hariç" lüzumlu eşya ...