Tartışmalı toplantılara ne denir?

İçindekiler:

  1. Tartışmalı toplantılara ne denir?
  2. Sempozyum da başkan var mı?
  3. Sempozyuma seyirci katılırsa ne olur?
  4. Açık oturum nedir Eğitim Bilimleri?
  5. Kollegyum nedir Eğitim Bilimleri?

Tartışmalı toplantılara ne denir?

Tartışma Konuşmaları; Açık oturum, Sempozyum, Panel, Forum, Münazara. Toplumu yakından ilgilendiren herhangi bir güncel olayın, bir ülke sorununun, bilim, sanat ve politikayla ilgili önemli bir konunun uzman kişiler tarafından seçkin dinleyiciler önünde tartışılmasına "açık oturum" denir.

Sempozyum da başkan var mı?

Sempozyumdan önce ilgili konular ile başkan ve konuşmacılar belirlenir. Sempozyum başkanı ilk başta izleyicilere konu hakkında genel bilgiler verir. ... Sempozyumda konuşmacılar, konuları kendi uzmanlık alanlarıyla ele alır. Amaç konuları olumlu ve olumsuz yönleriyle ele alarak bir konuya çözüm üretmektir.

Sempozyuma seyirci katılırsa ne olur?

Cevap: Sempozyumda konuşmalardan sonra konuşmacılar, birbirlerine konu ile ilgili sorular sorabilirler. Böylece sempozyumdan "panele" geçilir. Bu tartışmalara sonradan seyirciler de katılırsa "foruma" geçilmiş olur.

Açık oturum nedir Eğitim Bilimleri?

Toplumun tümünü ilgilendiren güncel, siyasal, sanatsal konuların dinleyiciler önünde konuyla ilgili fikri olanlar tarafından tartışılmasıdır.Yani toplumun tümünü ilgilendiren güncel konular tartışılır. Ortam ciddidir ve karara varılır.

Kollegyum nedir Eğitim Bilimleri?

KOLLEGYUM TEKNİĞİ Panelle benzerlik gösteren bir tekniktir. Ancak panelden farkı bu teknikte bir değil, iki panel grubu vardır. Birinci grup uzman grubu (kaynak kişiler), ikinci grup ise öğrenci grubudur (tartışmacı grup). ... Sunumlar tamamlandıktan sonra dinleyici öğrenciler de sorularını sorarak yanıtları alır.