Arif Çetin kaçıncı Jandarma Genel Komutanı?

İçindekiler:

  1. Arif Çetin kaçıncı Jandarma Genel Komutanı?
  2. Şu anki Jandarma Genel Komutanı kimdir?
  3. Jandarmada izinler iptal mi?
  4. Komando brövesi nedir?
  5. Bröve kimlere verilir?

Arif Çetin kaçıncı Jandarma Genel Komutanı?

Korgeneral rütbesiyle; 2016-2017 yılları arasında Jandarma Asayiş Komutanlığı görevini yürüten Orgeneral Arif ÇETİN, İçişleri Bakanlığının 2017/346 sayılı Kararnamesi ile Orgeneralliğe terfi ederek Jandarma Genel Komutanlığına atanmıştır.

Şu anki Jandarma Genel Komutanı kimdir?

Orgeneral Arif ÇETİN, 1959 yılında Ankara'nın Kalecik İlçesinde doğmuştur. Teğmen rütbesiyle 1980 yılında Kara Harp Okulundan 1981 yılında Piyade Okulundan mezun olmuştur.

Jandarmada izinler iptal mi?

Jandarma'dan personeline yönelik gelen emre göre; Ülkemizi etkisi altına alan covid-19 salgınının artması nedeniyle personel ve ailelerinin sağlıklarının korunarak bu salgın sürecinden daha az etkilenmelerini sağlamak amacıyla 2020 yılı izinleri 15 Aralık 2020 tarihine kadar kullanılabilecek ve ertesi yıla erteleme ...

Komando brövesi nedir?

Komando Bröveleri Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında açılan Komando Temel Kursunu başarı ile bitiren personele verilir. Komando İhtisas Eğitimi Brövesini almaya hak kazanan personel tarafından takılmaz.

Bröve kimlere verilir?

Bröveler alınan ihtisas eğitimlerini başarı ile tamamlayan, belirli bir görevde gereken hizmet yılını tamamlayan askerlere verilen bir ödüldür. Askerler kazandıkları bu ödülü alanında uzman olduklarını da belirtmek için üniformalarından taşırlar.