Işçi ne kadar rapor alabilir?

İçindekiler:

  1. Işçi ne kadar rapor alabilir?
  2. Merkezi Tıbbi arşivin özellikleri nelerdir?
  3. Ameliyat kâğıdı nedir?
  4. Hasta kayıtları ne kadar saklanır?
  5. Tıbbi belge nedir?
  6. Hastalık öyküsü ne demek?

Işçi ne kadar rapor alabilir?

İşçi yılın TAMAMINI da raporlu geçirebilir. Bu durumda işçinin dikkat etmesi gereken, aldığı KESİNTİSİZ rapor süresinin tabi olduğu ihbar süresini 6 hafta geçecek kadar olmamasıdır. Böyle olması halinde işverenin onu kıdem tazminatını ödeyerek ve derhal işten çıkarma hakkının olduğu unutulmamalıdır.

Merkezi Tıbbi arşivin özellikleri nelerdir?

Merkezi Tıbbi Arşiv;

  • Hizmet kalitesinin yükselmesini sağlar.
  • Dosyalamada tek sistemin kullanılabilmesine olanak verir.
  • Hasta dosyalarının daha iyi bir şekilde kontrolünün yapılmasına olanak sağlar.
  • Verilen hizmette ve dosyalamada bir sorumluluk sağlar.

Ameliyat kâğıdı nedir?

Ameliyat Kâğıdı (Form 63): Ameliyat kararı verilen hastalar için Form 63 doldurulmaktadır. Ameliyat kâğıdında hastanın kimlik bilgileri, ameliyat öncesi tanısı, ameliyat sonrası tanısı, gerçekleştirilen ameliyat, ameliyatta hastaya uygulanılan anestezi türü yer almaktadır.

Hasta kayıtları ne kadar saklanır?

Özel Hastaneler Yönetmeliği'nin 48.maddesinde “.. ilgili diğer mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, özel hastanede tutulan hasta dosyaları, en az yirmi yıl süre ile saklanır..” hükmü bulunmaktadır.

Tıbbi belge nedir?

Tıbbı belgeler; hasta dosyalarında yer doktor ve diğer sağlık personeli tarafından oluşturulan belgeler ile tetkik ve görüntüleme cihazlarından elde edilen belgelerdir.

Hastalık öyküsü ne demek?

Hasta Öyküsü; Ne olduğunu, hastanın kişiliğini, hastalığın hastayı ve ailesini nasıl etkilediğini, başka spesifik endişe olup olmadığını, fiziksel ve sosyal çevre bilgilerini verir, hemşire doktor hasta ilişkisini sağlamlaştırır, genellikle tanıyı koydurur.