Cimer yardım başvurusu ne zaman sonuçlanır?

İçindekiler:

  1. Cimer yardım başvurusu ne zaman sonuçlanır?
  2. Cimer bilgi edinme hakkı nedir?
  3. 150 telefon numarası nereye ait?
  4. Cimer ne anlama gelir?

Cimer yardım başvurusu ne zaman sonuçlanır?

CİMER'e yapılan başvuru ne zaman sonuçlanır? Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

Cimer bilgi edinme hakkı nedir?

Bilgi edinme hakkı, bireylerin devlet kurum ve kuruluşlarının görevlerinden dolayı sahip oldukları bilgilere ulaşabilme hakkıdır. Vatandaşlar kendileriyle doğrudan ilgili olsun veya olmasın, merak ettikleri herhangi bir bilgiyi elde edebilirler. Bu sayede kamu kurum ve kuruluşları şeffaflaşır ve bilgi demokratikleşir.

150 telefon numarası nereye ait?

ALO 150 hattı, BİMER'in internet uygulamasını kullanmak istemeyen vatandaşlarımız için açılmış olan bir şikâyet hattıdır. Bu şikâyet hattını aradığınızda ikâmet ettiğiniz ilin valiliğindeki görevli kişi sizinle ilgilenir. Şikâyetinizi alan kişi, ilgili bakanlığa ya da kuruma şikâyetinizi iletir.

Cimer ne anlama gelir?

CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi), yurttaşların talep, ihbar ve şikâyetlerini doğrudan cumhurbaşkanlığına iletebilmesi amacıyla 2015 yılında kurulan bir web servisidir. ... CİMER'e telefon ve mektupla da başvuru yapılması mümkündür.