Stridor wheezing nedir?

İçindekiler:

  1. Stridor wheezing nedir?
  2. Stridor solunum ne demek?
  3. Tıpta migrasyon ne demek?
  4. Diferansiyasyon nedir tıp?
  5. Migrasyon nedir kimya?
  6. Kontraksiyon ne demek tıp?

Stridor wheezing nedir?

Stridor üst solunum yollarının yarı tıkanıklığı nedeniyle türbülan hava akımı oluşması sonucunda duyulan ıslığa benzer, kaba, yüksek frekanslı ek solunum sesleri. Daha çoklukla inspiryumda duyulur.

Stridor solunum ne demek?

çekilmeler, siyanoz gibi bulgularla seyreder. Stridor bir tanı değil bir semptomdur. Solunumun inspirasyon fazında yüksek frekanslı bir gürültüyle karakterizedir. Stridor (gürültülü solunum), parsiyel HYO'na bağlı olarak hava akımının buradan geçerken çıkardığı, kaba, sert sestir.

Tıpta migrasyon ne demek?

Bilindiği üzere tıp alanında bazı kelimeler farklı şekillerde ifade ediliyor. Bu kelimeler arasında bulunan migrasyon, göç anlamında kullanılıyor. Vücut içerisinde herhangi bir değişim yaşandığında bu yer değiştirme olayına migrasyon adı veriliyor.

Diferansiyasyon nedir tıp?

Bir tümörün köken aldığı hücrenin yaptığı yapıları taklit etme ve ona benzeme yeteneğine diferansiyasyon (farklılaşma) denir. Tümörler orijin aldıkları dokulara ne kadar benzerse o kadar iyi diferansiyedir. Farklılaşmanın hiç olmamasına anaplazi denir. Bu tümörler anaplastik tümörlerdir.

Migrasyon nedir kimya?

Gıda ile temas eden malzemelerden, gıdaya kimyasal madde aktarılmasına migrasyon denir. Geçen maddeler ise migrant olarak adlandırılmaktadır. ... Gıdaya ait ambalaj malzemesinden ya da üretim ekipmanları üzerinden kimyasal maddeler gıdaya geçerse gıda güvenliği ve kalitesi açısından istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir.

Kontraksiyon ne demek tıp?

Tıp dilinde kasılma hareketi anlamına gelen kontraksiyon genellikle gebelerde doğum sırasında bebeği doğum kanalına itmek için olan rahimin kasılma hareketine denir.